Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A száraz babot szódabikarbonás...

A száraz babot szódabikarbonás vizbe áztatom 1 éjszakára akkor hamarabb puhul? Van ilyen modszer?

Figyelt kérdés
2012. jan. 23. 16:21
 1/10 anonim ***** válasza:
Nincs! Bőven elég, ha este hideg vízbe áztatod. Másnap viszonylag hamar megfő. Esetleg kukában főzd!
2012. jan. 23. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Kukrtában főzöm az is jó ????
2012. jan. 23. 16:50
 3/10 A kérdező kommentje:
Kuktában ????
2012. jan. 23. 16:55
 4/10 anonim ***** válasza:
Persze. De ha nem ezer éves bab, még áztatás nélkül is megfő ésszerű időn belül. (1, max másfél óra) De akár egy 1 órás meleg vizes áztatás is rengeteget jelent.
2012. jan. 23. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Én konzerv babot használok. Fél óra alatt kész a leves és nem fenyeget az a veszély, hogy kemény lesz a bab.
2012. jan. 24. 00:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
A száraz babot beáztatod hideg vízbe egy éjszakára, megduzzad, szív magába nedvességet, másnap reggel főzheted is. A szárazbabot áztatás nélkül nehezebb sokkal megfőzni.
2012. jan. 24. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok! Persze, hogy nem kukára, hanem kuktára gondoltam, a fenébe is!
2012. jan. 24. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
A kukta hasznossága, hogy nagyon kevés íz párolog el a gőzzel, különösen, ha nagyon alacsony hőfokon főzöd. Ettől sokkal finomabb az étel, és hamarabb is készül el. A szárazbab különösen jó ízű lesz, ha megmosod, beáztatod, és az áztatólével együtt teszed fel főni.
2012. jan. 25. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Szárazbabot áztasd be 6-12 órára hideg vízbe,majd a szokásos módon tedd fel főni. Ha sietsz, vagy nagyon öreg a bab és nem akar időben megfőni, tehetsz bele teáskanálnyi szódabikarbónát, így sokkal hamarabb megfő, és ráadásul a puffasztó hatása is elvész.Minden más nehezen fövő ételhez adható, akár hús, akár zöldségféle.(pl. a keményre fövő zöldborsóhoz,vagy az öreg marhahúshoz, minden vajpuha lesz)
2012. jan. 25. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:
A előttem szólónak teljesen igaza van, mi pl.bográcsolásnál nagy hasznát vesszük a szódabikarbónának. Szerintem mokkáskanálnyi is elég, pillanatok alatt puhul minden.
2012. jan. 28. 06:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!