Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell nokedlit készíteni...

Hogyan kell nokedlit készíteni? És mitől lesz sűrű a paprikáskrumpli?

Figyelt kérdés
ki kell főzni miután kiszaggatm igaz?
2009. jún. 1. 11:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók: 3 tojás, kevés só, 2 dl víz, 60 dkg liszt.

Ezt össze kell keverni és forró, lobogó vízbe ki kell szaggatni, 1 percig benne hagyjuk, és hideg vízbe kell kiszedni!A paprikáskrumpli alapját kell jól megcsinálni!

2009. jún. 1. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A paprikáskrumlira ne önts sok vizet,csak amennyi ellepi.Ha megfőtt és mégis több a leve,mint kellene zegyél bele egy kanál pitospaprikát meg,és forrald össze.Persze,ha sok a víz,akkor ez nem használ,akkor legfeljebb krumpliporral sűrítheted,de ettől nem biztos,hogy az íze is jó lesz.
2009. jún. 1. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
attól sűrű a leve, ha sok hagyma van benne és a végén pár darabka krumplit összetörsz benne
2009. jún. 1. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én aminap főzte meg életem első paprikáskrumpliját(tudok főzni már 5 éve,de magyaros kajákat még nem csináltam) és pánikoltam egy sort anyának a telefonba,hogy leves leve van a paprikáskrumplinak,de mondta,h várjam meg míg lefő.Hát úgy is lett,olyan szép guszta sűrű lett,hogy öröm volt enni:)

A nokedli szintúgy ahogy írták,szaggatás után bele a forrásban lévő vízbe és amelyik feljön a víz tetejére az már kész

2009. jún. 1. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim válasza:
a paprikás krupmlira annyi vizet önts hogy ellepje, előtte pirits alá hagymát füszerezd, és főzd jó puhára a krumplit! a víz megsűrűsödik csak ne önts rá sokat mert akkor "leves" lesz!:)
2009. jún. 1. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nokedli:

Összekeversz egy tojást liszttel és összekevered majd engedsz rá, öntesz rá vizet egy keveset, látni fogod mennyit vesz fel.

Aztán jól eldolgozod! Olyan jó ragacsos legyen. Ne híg, ne túl kemény.

Aztán ugye még előtte tegyél fel nagy fazékban vizet főlni és ha forr előveszed a nokiszaggatót és teszel rá egy adag tésztát, aztán vagy a szaggatóval vagy kanállal amit előtte vízbe mártasz, oda vissza húzogatod erőt kifejtve rá és lenyomva. Aztán látni fogod hogy potyog le a vízbe. ja és mikor szaggatod vedd kicsit lejjebb a vizet, ne forrjon nagyon. Aztán mikor megvan egy jó adag, persze függ attól is hogy mennyit csinálsz akkor félrerakod a szaggatót, belekavarsz a vízbe óvatosan és várod hogy feljöjjenek a víz tetejére. Aztán vársz még egy kicsit hogy főljön, majd szűrővel kiszeded és hideg vízzel leöblíted, lecsöpögteted és egy tálba tegyél kis házi zsírt ha van és arra rakd. Majd keverd össze és nagyon fincsi lesz.

Ha sokat csinálsz akkor vigyázz arra hogy túl sok idő ne teljen el az első és utolsó szaggatás között. Mert akkor mire az egyik már megfő akkor a másik nyers és összeragad. Tehát ha úgy érzed elég van most a fazékban és egyre jobban jönnek fel akkor inkább tedd félre és várj vele hogy mind megfőljön és ki tudd szedni mindet és aztán majd megint csinálsz egy jó nagy adagot, három négy nagyobb szaggatásnyit kb. ha gyorsan csinálod.

De ha kevesebbet csinálsz akkor megvan egyszerre!



A paprikás krumpli:

Olajon hagymát megpirítasz, raksz rá pirospaprikát, tűzről húzd félre, majd tegyél rá krumplit és jól keverd össze, vissza a tűzre. Aztán rá vizet ami épp ellepi. Bele só. Aztán szépen megvárod hogy megfőljön a krumpli. Ha teszel bele kolbászt akkor még az elején tegyél bele hogy megfőljön, de ha virslit karikázva pl akkor később mert az hipp hopp megfől benne.

Jól főzd meg, nem baj hogyha szétfő egy két krumpli, attól sűrűbb lesz. Valamint ha sok rajta a lé, akkor várd meg míg lefől. Vigyázz le ne égjen, vagy nehogy nagyon lefőljön a víz és azért leégjen.

Van aki galuskát is szokott bele főzni, mint a noki olyat és nagyobbat. Bár én úgy nem szeretem.

Ja és én szoktam bele tenni majorannát is a paprikás krumpliba.

2009. jún. 2. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Az előttem válaszolók a nokedli-kérdést már kimerítették. Na, de a paprikáskrumpli!

1 kg krumplihoz kell 20-25 dkg vöröshagyma, amit apró kockákra vágunk. Forró zsiradékra tesszük, megsózzuk és üvegesre dinszteljük. A tűzről levesszük és rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük a hagymával és öntünk rá kb fél deci vizet. Visszatesszük a tűzre és gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amig a lé elfő. Újra felöntjük kb 1 deci vízzel és újra addig főzzük sűrű kevergetés mellett, amig a lé elfő. És megismételjük harmadszor is a felöntést és elfőzést.(összesen kb. 10 perc) Most már annyira sűrű kell legyen a paprikás hagymás szaft, hogy a krumplit rátesszük és annyi vizzel eresztjük fel, hogy a krumplit majdnem ellepje, de ne lepje el egészen. Só, ízlés szerint bors, csípős zöldpaprika, 1 szem paradicsom. A kolbászt akkor tesszük bele, amikor már majdnem puha a burgonya, a virslit pedig, ha már puha a krumpli. Ebben az esetben nem kell a krumplival sűríteni, nem kell szétfőzni a krumplit, és sűrű, tartalmas szaftja lesz az ételnek, amit minden férfiember boldogan tunkol ki a tányérból. (A zsiradék a hagyma dinszteléséhez lehet szalonnazsírja is, úgy még finomabb)

2009. jún. 4. 00:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Nokedlihez kapcsolódva: Egy kanál darát is lehet beletenni, jól összáll tőle. A nagymamám pedig szegény mindig azt mondta, nem szabad agyon kavarkatni, csak éppen, hogy összeálljon.
2009. aug. 19. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!