Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sutoben sult tejfolos sajtos...

Sutoben sult tejfolos sajtos cuccot tudnatok mondani? Valami nagyon fincsi receptet.

Figyelt kérdés
2012. febr. 14. 17:09
 1/5 anonim ***** válasza:
husiszeletet (pl. tarja)forgasd lisztbe, tojásba, reszelt sajtba (fele füstölt). olajozz ki egy tepsit, tedd bele a husikat, majd a megmaradt tojással keverd el a tejfölt, öntsd a husira, és sütheted is :)
2012. febr. 14. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Amit az első válaszoló írt, az isteni finom, pláne hsa jól megpirul a sajt :)


De ez a sajtos csibe is finom:

hozzávalók 4 főre

• 550 g csirkemell filé

• 350 g félkemény sajt (tetszés szerint)

• 250 g natúr vajkrém

• só, bors

• 2 db tojás

• liszt


Ez egy egyszerű, könnyen elkészíthető, nagy konyhai jártasságot nem igénylő étel. Elrontani lehetetlen. Egyszóval biztos siker. Tetszés szerint variálhatjuk benne a sajtokat, szándékosan nem is tüntettem fel a hozzávalóknál a sajt fajtákat. Én most edámi, ementáli, maasdam és gouda sajtokkal bundáztam a csirkét. Természetesen egyfajta sajttal is készíthető, viszont többfélével finomabb. Ez az étel még egy nagy pozitívummal bír: langyosan és hidegen egyaránt kínálható, így például vendégség előtt egy nappal elkészíthetjük.

elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra, légkeverésen. Egy laposabb (kb. 5 cm magas, 20 cm x 20 cm-es) jénai tálat a vajkrém felével vastagon kikenünk.

2. A sajtot finom lyukú reszelőn lereszeljük. Amennyiben vastagabb a hús, a megmosott, szárazra törölt csirkemelleket hosszanti irányba félbevágjuk. A filéket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és a felvert tojásba mártjuk. Utána belehempergetjük a reszelt sajtba, a kezünkkel nyomkodjuk kicsit rá a sajtot, hogy rajta maradjon. Az így előkészített hússzeletet a kivajazott tál aljára fektetjük. Így folytatjuk, amíg a hús el nem fogy: a bundázott filéket szorosan egymás mellé helyezzük a jénaiba, két rétegben. A végén a maradék vajkrémet a sajttal borított csirkemellek tetejére tesszük.

3. Előmelegített sütőbe téve körülbelül egy óra alatt aranyszínűre sül.

2012. febr. 14. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Én ezt ajánlom, a neve kicsit sem túlzás, mi is imádjuk. :)

[link]

2012. febr. 14. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Az abbahagyhatatlan csirke egyszerű változata:

-csirkecomb

-liszt

-őrölt pirospaprika

-tappista

-tejföl

A csirkét megmosod, meghempergeted a lisztes pirospaprikás keverékben. Beleteszed a tepsibe, tejföllel lekened oldalról, és felülről jó vastagon. Rászórod a reszelt sajtot, és már sütheted is. Nálunk mindenki imádja. Nem ég le, nem kell plusz zsiradék bele. A hús puha, még idősek is könnyen megehetik.

2012. febr. 14. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
2012. febr. 15. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!