Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen hideg (en ehető)...

Milyen hideg (en ehető) levest tudtok a gyümölcslevesen kívül? Ebben a melegben hideg levest szeretnék készíteni, de már a gyümilevest unom.

Figyelt kérdés
2009. jún. 9. 10:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Hideg uborkaleves mentalevelekkel


Hány személyre: 4


» 30 dkg uborka

» 1 l zöldségleves

» 2 dl joghurt

» 1/2 citrom leve

» csipet mentapor

» néhány friss mentalevél

» só, fehér bors

A zöldséglevest felforraljuk, majd beletesszük a meghámozott, felkockázott uborkát. Beletesszük az összepréselt fokhagymát, sóval és borssal fűszerezzük, majd levesszük a tűzről. Ekkor hozzáadjuk a joghurtot, a citromlevet és a mentaport. Ezután a hűtőben hagyjuk állni kb. 30 percet, majd tálakba merjük. Legvégül a friss mentaleveleket a leves tetejére tesszük.


Én ezt nagyon szeretem,de mentát nem teszek bele.

2009. jún. 9. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Hmm, ez nagyon jól hangzik! Kipróbálom. Még anno a menzán csináltak ubilevest, azt nagyon szerettem, ez gondolom még finomabb :)


Köszi!

2009. jún. 9. 10:25
 3/7 anonim ***** válasza:
2009. jún. 9. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Hideg levesek:


[link]


üdv: kispetya

2009. jún. 9. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
spanyol gaspaccho, ami kb abból áll, amiből akarod. bármilyen zöldség, ez az általános: rengeteg paradicsom, sok hagyma, uborka, paprika, bele a turmixba, só bors, és kéész:)
2009. jún. 9. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Az előzőt kiegészítem: egy-két evőkanál olivaolaj,pár csepp citromlé,néhány gerezd fokhagyma, egy szelet lehéjazott kenyér, ha lehet barna v. rozsos. Ezt is a többivel össze kell turmixolni és jól behűtve, a tetején néhány uborkakarikával tálalni. Sűrű krémállagú leves lesz.
2009. jún. 9. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
Az apró kockára vágott krumplit sós, 1 db babérlevéllel ízesített vízben megfőzöm, majd habarást készítek lisztből, tejfölből és kevés tejjel valamint sok (min. 1/2 l) paradicsomlével hígítom. A levest behabarom és újraforralom. Gyerekkoromban sokszor ettem, nem kell melegíteni, gyorsan elkészül és olcsó.
2009. jún. 10. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!