Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerül megolvasztan...

Miért nem sikerül megolvasztanom a fehér csokit?

Figyelt kérdés
probáltam göz fölött is mikroban is de egyszerüen csak egy turos kezelhetetlen maszlag keletkezett belöle.....diszitésre szeretném a torta tetejére

2012. márc. 5. 19:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Gőzön úgy olvaszd, hogy az edény amiben a csokoládé van, ne érjen bele a forró vízbe, tégy hozzá pár csepp vizet és kiskanálnyi olajat, és közben kavard, és tényleg csak olvadásig kapjon hőt, utána gyorsan dolgozz vele, mert hamar köt.
2012. márc. 5. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Én minden csokit úgy szoktam gőz fölött olvasztani, hogy öntök hozzá egy kis tejszínt vagy tejet, tényleg csak egy kanálnyit.

A fehér csokit is így szoktam, és soha nem volt baj.

2012. márc. 6. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Azért, mert az nem csoki, csak egy katyvasszal összekevert műanyag.
2012. márc. 6. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Az olyan is, kevés a szárazanyagtartalma. :D

Amúgy elvileg alacsonyabb hőfokon kell, mint a rendes csokit, és lassabban olvad emiatt. :D Talán azért lett túrós... O_O

Én tökéletesítettem már a fehércsokiolvasztást, mikor véletlen a laptopom mögé tettem egy táblával. Tökéletesre és selymesre olvadt. :D

2012. márc. 7. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!