Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit szoktatok karajból készíteni?

Mit szoktatok karajból készíteni?

Figyelt kérdés
2012. márc. 9. 13:21
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Egybe sütve kolbásszal töltve nagyon finom.

Rántott hús

Gombás-tejszines karaj

2012. márc. 9. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

én is rántotthúsnak "tartogatom", de bakonyi gombás szeletnek is karajt használok, igaz elősütve.

serpenyőben kevés zsiradékon a sózott, lisztebe mártott

karajszeleteket mindkét felükön 4-4 percig sütöm. ha mind megvan, zsírozott tepsibe teszem, a lisztes pecsenyezsírt egy deci vízzel beforralom, és a szeletekre öntöm. lefóliázva kb 40 percig sütöm, majd egy kicsit megpirítom. utána teszem a finom, tejszínes/tejfölös gombamártásba, nokedlivel tálalom.

ezt a sütési módszert használom más mártásos húsoknál is, vagy pl egy lecsós alapba is így teszem.

finom, porhanyós, omlós nem száraz.

2012. márc. 9. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Nagyon jól hangzik a második válaszoló bakonyi gombása, szerintem ki fogom próbálni, ahogyan leírtad!:-)

2012. márc. 9. 13:51
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
karajszeleteket sós, borsos lisztben megforgatod, elősütöd, jénaiba(csak ebben!) teszed egy más mellé, reszelsz rá sajtot, meghinted pirospaprikával és felöntöd egy kevés húslevessel (vagy 1 kockából csinálsz levest), be a sütőbe, amíg a sajt szépen rá nem olvad, sült krumplival isteni (a húsleves a sajttal összekeveredik és jó öntet lesz belőle, szóval nem is szárad ki) - nekem ez a kedvencem
2012. márc. 9. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Általában csak rántott húst.

De csináltunk már mustáros tepsis húst is belőle, finoom volt.

A karajt kicsit megklopfolom, sózom, borsozom és mustárral bekenem, majd legalább 1 órát hagyom pácolódni.

Ezalat krumplit héjában főzök, pucolok, szeletelek mint a rakott krumpliba.

A pácolódott karajokat mindkét oldalán hirtelen kevés olaj és vaj keverékén megsütöm.

A jénait kibélelem baconnel, rá egy sor krumpli, a krumplit a sütésből maradt zsiradék felével kicsit meglocsolom, rárakom a húst, szeletelt hagymát, bacont végül megint krumpli, amit a zsiradék másik felével szintén meglocsolok.A tetejére tejfölt teszek és egybe sütöm.

2012. márc. 9. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim válasza:
100%
Horpácsi karajt. A szeleteket kevés olajban hírtelen átsütöm. A megmaradt olajban hagymát pirítok, megszórom pirospaprikával, felengedem vízzel, sózom. Belerakom a hússzeletket, rakok bele zöldpaprika csíkokat, füstölt szalonnát vékony szeletekre vágva, füstölt kolbász karikákat. Fedő alatt puhára párolom, tálalás előtt lisztes tejföllel behabarom. Köretként nokedli illik hozzá. Nagyon finom!!!
2012. márc. 13. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon sok finom receptet kaptam! Az összeset felírtam magamnak, és mindegyiket ki fogom próbálni!:-)
2012. márc. 13. 15:31
 8/9 anonim válasza:
24%
Ételt szoktam.
2012. márc. 14. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Mákos rétest uborkasalátával és babbal. De csatlakozom a recepteket küldőkhöz is... (Egy karéj bivaly-karaj parajjal.)
2012. márc. 17. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!