Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kelt tészta mitől lehet ilyen...

Kelt tészta mitől lehet ilyen kesernyés?

Figyelt kérdés

Pizzatésztának készítettem, az ize kesernyés-fanyar, az állaga sütés után inkább hasonlít a sütőporos tésztára

illetve a sógyurmára...


az összetevök szerint: 50dkg liszt (50% buza, 50% kukorica) fél kocka élesztő, mokkáskanál só és cukor

1 óra kelesztés után kb 1,5-szeresére nőtt meg



2012. márc. 11. 02:03
 1/9 anonim ***** válasza:
gondolom ,sok az eleszto.fel kilo liszthez eleg egy negyed kocka is. mas otletem nincs.
2012. márc. 11. 04:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
fél kg liszthez szerintem jó a fél kocka élesztő, ellenben én kukoricalisztet még nem hallottam a pizzatésztába.Bár attól inkább édeskésnek kellene lennie.
2012. márc. 11. 06:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

fél kiló liszt bőven elbírja a fél kocka élesztőt. én a lisztekre fognám, mert kukoricalisztből csak nagyon tömör

dolgokat lehet sütni, még, ha felesben volt is búzaliszttel.

ahogy csináltad, azzal nincs baj, de a kukoricaliszt nem pizzába való.

több sikert egy másik pizzához:)

2012. márc. 11. 06:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
36%
Kevés volt az élesztő is,mert együtt 1 kg a liszt. A kukoricaliszt pedig nagyon megnehezíti,tömörré teszi a tésztát.
2012. márc. 11. 07:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Talán kevés volt a folyadék. Olajat vagy vajat nem tettél bele? Keserű lehet a liszttől és az élesztőtől is, ha nem friss. Ennyi liszthez én kk cukrot szoktam tenni és csak sima búzalisztből finom.
2012. márc. 11. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
50 deka , zárójelben fele, fele!! a lényeg, hogy pizzatésztának nem jó ez így...
2012. márc. 11. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
nem lehet a kukoricalisztet felesben használni, kemény lesz amit sütsz belőle. ráadásul olajat se tettél bele, az is kéne főleg ha kukoricalisztes
2012. márc. 11. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

Hát, köszönöm a válaszokat


végülis a kukorica liszt lehet az oka akkor talán


azért volt fele-fele mert elöször tortillát akartam csinálni (csak rájöttem hogy abba meg búzaliszt nem kell)


illetve egy nagy bögre viz+tej keverékkel gyúrtam össze

olajat még a legvégén tettem hozzá, két evökanálnyit


élesztőn gondolkodtam én is hogy vagy sok (lehetett érezni rajta azért) vagy kevés (nem lett sokkal nagyobb kelesztés után - de akkor ez is a kukoricalisztnek tudható be)


Ja, mégvalami: az nem lehet gond hogy tojás se volt benne?

2012. márc. 11. 17:07
 9/9 anonim ***** válasza:
a pizzatésztába nem kell tojás, szerintem is a kukoricaliszt volt a ludas.
2012. márc. 11. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!