Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Oldalast fogok sütni vacsira....

Oldalast fogok sütni vacsira. Elő van készítve, só-bors-fokhagyma. Milyen köret illene hozzá? Ti mit szoktatok mellé csinálni?

Figyelt kérdés
Én általában krumplipürét szoktam, de most valahogy jó lenne kicsit újítani. Köszi a válaszokat!

2012. márc. 19. 13:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi múltkor hasáburgonyát sütöttünk hozzá...
2012. márc. 19. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én sós vízben megfőzöm ilyenkor a krumplit és beleforgatom a szaft egy részébe. (Ne csináld nagyon zsírosra.) Kicsit visszatolom a sütőbe pirulni, kb. 10 perc.
2012. márc. 19. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

A hercegnő burgonya is finom lenne hozzá.

Megcsinálod a krumplipürét, egy nyomózsákba teszed, kis halmokat nyomsz a tepsire, és beteszed a sütőbe, várod, hogy egy kicsit megpiruljon.

2012. márc. 19. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én annyi zsírban szoktam sütni, amennyi ellepi, és bőven rakok bele hagymát. A főttkrumplit, megtörve,a hagymás zsírral összekeverem isteni, maradék hagymás zsír kenyérrel kitűnő.
2012. márc. 19. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 Grafikuscsaj ***** válasza:
100%
Én nagyobb fej krumplikat be szoktam irdalni nagyon sűrűn, de nem vágom teljesen át. Fűszervajat kenek bele és megsütöm, vagy ha nagyon ráérek, akkor a teavajat lefagyasztom, lehelet vékony lapokat vágok belőle, és belerakom az irdalásokba egy kis só kíséretében, majd fólia alatt sütöm kb 15 percet magas hőfokon, végül fólia nélkül és sajtot szórok rá, és rápirítom. A fűszervajnál gondolhatsz zöldfűszerekre, vagy simán só-bors-reszelt fokhagyma párosításra is!
2012. márc. 19. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

én szoktam rakott oldalast is csinálni. sóval borssal, fokhagymával megsütöm fönt a gázon a húst, omlósra, pirosra. a csontokat kihúzkodom. közben főzök héjában krumplit, amit ha kész van megpucolva szeletekre vágok. felét egy pecsenyezsírral kikent tepribe rakom, sózom, rárakom a husikat, (ha nagyon vastag, lapjával ketté vágom) erre teszek egy sor karikázott hagymát, majd megint krumplit, megint megsóom.

egy nagypohár tejfölt elkeverek 2-3 tojással és ráöntöm a rakottasra, hogy mindenhol jól becsurogjon.

forró sütőben pirosra sütöm. ha van otthon reszelt sajt, van amikor azt is teszek a tetejére.

nagyon finom laktató ebéd/vacsora.

2012. márc. 19. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
55%
mi nagyon szeretjük főzelékekkel is. krumpli, lencse, paradicsomoskáposzta pl nagyon finom sült oldalassal.
2012. márc. 19. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Hajában főütt krumplit megpucolsz, kockákra vágod.

A szálára szelt vöröshagymát megdinszteled, beleforgatod a krumplit és sóval, borssal, kevés cukorral összepirítod. Citromlével ízesítve melegen tálalod.

2012. márc. 19. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Nem is gondoltam, hogy ilyen jól hangzó köreteket is lehet csinálni. :) Ki fogom őket próbálni!
2012. márc. 19. 16:51
 10/11 anonim ***** válasza:
Párolt káposzta, árpa gyöngy.
2012. márc. 20. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!