Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lasagne tésztát hogy kell...

Lasagne tésztát hogy kell kifőzni?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy vehetek én bármekkora lábast, bármilyen kis mennyiségű tésztát, tehetek bele akár olajat is, mindig megtalálják egymást a tésztalapok, és a közepüknél összeragadnak... Oké, az nem baj, ha kicsit nyers marad, a sütőben átsül, csak kicsit kellemetlen, hogy szanaszét kell szaggatni a szép téglalapokat, és 3x annyi időbe telik, míg 'kirakom' vele a tepsit... Van valakinek erre valami jól bevált módszere? Mit rontok el?

2012. márc. 20. 09:45
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Ott rontod el, hogy a Lasagne tésztát eleve nem kell kifőzni.

A szósz már elég önmagában arra hogy megpuhuljon és megfőljön a tészta miközben sütöd.


Tedd a tésztát ( úgy nyersen, keményen) egy kivajazott tepsibe, erre kis besamel, rá többi szósz, ezután újra tészta és így tovább. Az utolsó tészta réteg tejeére már csak besamelt tegyél és arra szórj sajtot bőven.

Így be a sütőbe. Isteni finom !


Felesleges macerát csinálsz magadnak azzal hogy előre megfőzöd a tésztát, nem kell, felesleges.

2012. márc. 20. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
14%

nem kell kifőzni


Te csak így fejből akartál valamit összekotyvasztani?!

Akármelyik receptet megnézed egyik sem írja, hogy ki kell főzni, de maga a dobozon is rajta van , hogyan kell elkészíteni.

2012. márc. 20. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
66%
Én úgy szoktam készíteni lasagne-t, hogy kivajazozz tepsibe belerakom a tésztát, rá a megdinsztelt húst, tejfölt, és sajtot, utána rétegezem, a tetejére tészta kerüljön sajttal. Az egészet felöntöm annyi tejjel, hogy ellepje, fóliával letakarom, és be a sütőbe. Ha kész, leveszem a fóliát, és még egy kis sajttal pirosra sütöm a tetejét.
2012. márc. 20. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat az intelligensebb fajtából:D Kedves 2-eske: igen, megálmodtam valamit, és egyből rohantam ki a konyhába, hogy kipróbáljam... Ne legyél már nevetséges! Az ilyen készen megvehető dobozos lasagne-re valóban rá van írva, hogy nem kell kifőzni, de én külön szoktam a tésztát, szószt megvenni, és az olyan tésztákra rá van írva -most kapaszkodj meg!-, hogy ki kell főzni. Jó pár féle tésztát vettem már, és a színe, állaga sem egyforma mindnek, úgyhogy lehet, hogy a többség olyat vesz, amit tényleg nem kell kifőzni, de nekem olyanokhoz van szerencsém, amiket igenis főzni kell...
2012. márc. 20. 10:11
 5/18 tetro ***** válasza:
Nem tudom milyen tésztát szoktál venni. De a szakácskönyvekben csak elszórva van olyan recept amelyik főzést javasol. De teljesen felesleges. A szósznak legyen leve, én besamel helyett egy ricottás szószt szoktam csinálni. Simán megfő benne. Arra mondjuk figyelj, hogy a tészta ne lógjon ki sehol, mert ott kemény marad. Meg használj jó minőségű tésztát ha teheted. Én Barillat vagy De Ceccot használok. De nagyon egyszerűen elkészítheted magadnak is, habár tésztagép nélkül nem könnyű megfelelő vékonyságúra nyújtani.
2012. márc. 20. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
36%

én is külön eszem és az enyémre nincs rá írva, hogy ki kell főzni, nyilván nem egy helyen vesszük.


De ha a te tésztádra rá van írva, hogy ki kell főzni akkor minek kérdezel, hülyeséget, hogy ki kell-e főzni, nyilván igen mivel az van ráírva.


És erre csak egy bevált módszer van, hogy legközelebb olyan tésztát veszel amit nem kell kifőzni.

2012. márc. 20. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 A kérdező kommentje:
Nem tudom, mi bajod van, nyilván bal lábbal keltél fel.. Ha nincs kedved válaszolni, ne tedd, vannak itt olyanok is, akik szívesebben segítenek annak, aki problémába ütközött. Egyébként látom, az olvasással is problémád van, én ugyanis nem kérdeztem ilyet, hogy ki kell-e főzni, azt kérdeztem, hogyan kell... Máskor olyanba köss bele, akibe bele lehet, engem meg hagyj békén:)
2012. márc. 20. 10:33
 8/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! ne keseredj el, érhetik meglepetések az embert...tészta és válasz ügyben is:)) igaz nem lasagne-t készítettem

a múltkor, hanem a harcsapaprikás mellé szerettem volna finom túróscsuszát.hát nekem is úgy összeragadtak darabok, hogy három rétegben voltak egymáshoz gyógyulva. villával próbáltam szétválasztani,nem sok sikerrel, pedig nem vagyok kezdő.

valóban tésztája válogatja, hogy, hogy mi is lesz a végeredmény.mindenesetre ezt a fajtát többé nem fogom megvenni.

a lasagnét én sem főzöm ki előre, a besamel és a szaft megoldja a puhulását.

sok sikert a legközelebbihez:)

üdv.

2012. márc. 20. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ:) Nekem eddig semmilyen tésztával nem akadt ilyen gondom, hogy összeragadt, még azoknál sem, amelyiknél nem használtam egy csepp olajat sem... Lehet legközelebb megpróbálkozom azzal, hogy nem főzöm ki előre, de nekem olyan keménynek tűnik az a tészta, hogy hihetetlen, hogy a sütőben megpuhul... Meg én a szószt is kisebb mennyiségben szoktam elkészíteni, nem szeretem, ha túl folyós-csöpögős.
2012. márc. 20. 11:24
 10/18 tetro ***** válasza:
Pedig a lassagne lényege a szósz. A többszöröse kellene lennie a tésztának. Ha elég sűrűre csinálod, akkor nem lesz se nedves se csöpögős. A tészta pedig kemény. A legtöbb tészta kemény mielőtt megfőznöd. A sütőben 50 percet tölt 180 fokon a szószban. Olyan elképzelhetetlen, hogy ez alatt megfő? :)
2012. márc. 20. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!