Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lasagne tésztát hogy kell...

Lasagne tésztát hogy kell kifőzni?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy vehetek én bármekkora lábast, bármilyen kis mennyiségű tésztát, tehetek bele akár olajat is, mindig megtalálják egymást a tésztalapok, és a közepüknél összeragadnak... Oké, az nem baj, ha kicsit nyers marad, a sütőben átsül, csak kicsit kellemetlen, hogy szanaszét kell szaggatni a szép téglalapokat, és 3x annyi időbe telik, míg 'kirakom' vele a tepsit... Van valakinek erre valami jól bevált módszere? Mit rontok el?

2012. márc. 20. 09:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
De "kedves tetro" el tudjuk képzelni....
2012. márc. 20. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 A kérdező kommentje:
Ha ilyen sok a szósz, akkor nem elképzelhetetlen, de én mint említettem, viszonylag kis mennyiségben használok szószt, és nem is szoktam 50 percig sütni:)
2012. márc. 20. 12:27
 13/18 Grafikuscsaj ***** válasza:
84%

Én a lasagnát a következő képen készítem:

-hagymát dínsztelek, egy nagyobb fejet, amikor üveges ráteszek kb 40-50 deka darált húst, sertést használom, de ha van rá lehetőség a marhával finomabb, megsózom és borsozom

- a húst addig pirítom, amíg elfő a leve és egy kicsit kezd pirulni mint a pörköltnél, majd sima passzírozott paradicsomból teszek rá egy üveggel és egy kis doboz sűrített paradicsomot illetve a dobozt feltöltöm vízzel azt még hozzáadom, lassú tűzön kevergetem, hozzáadok egy mokkás kanál cukrot, hogy a paradicsom erejét elvegye, sokkal kellemesebb lesz

- teszek bele egy púpos kiskanál szárított oregánót, és ha van bazsalikomot, majd összerottyantom, ilyenkor adok még egy annyi vizet hozzá

- kivajazok egy jénait/tepsit

- sima Tesco-s lasagne tésztát veszek, többet is kipróbáltam és nincs érezhető különbség

az aljára pár pici kocka vajat dobálok, majd leteszem az első réteg tésztát majd a szószt majd így folytatom amíg elfogy, a lényeg hogy mindenhol fedje a tésztát

- nem szoktam besamelt csinálni, csak ritkán, mert nem érek rá általában sajnos hosszadalmasan főzőcskézni, így is nagyon finom lesz

- berakom 220°-ra a sütőbe fólia/jénai fedő alatt, majd 30 perc múlva kifedem, sajtot reszelek rá és megpirítom


évek óta így csinálom és még soha nem volt vele semmi baj!!!!

2012. márc. 20. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
Alapjában véve nem muszáj főzni...ha főződ akkor nagyon bő vízben tedd, tegyél sót, és egy kevés olajat. Egyenként, óvatosan csúsztasd bele a lapokat. Amikor kész akkor óvatosan szede ki, hogy ne szakadjanak szét, majd hideg vízbe teheted, hogy ne ragadjanak össze és megálljon a fövés. Ne főzd túl mert nem lesz jó. Simán csal áztathatod is a tésztát kicsit vízben mielőtt nekiállsz. Ha meg felteszel kérdést akkor készülj fel arra, hogy kapsz többféle választ, többféle múdszerről, és ne kapd fel a vizet ha valaki nem azt mondja amit te szeretnél hallani.
2012. márc. 21. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:

Ha nem bánod, ajánlanék egy picivel finomabb módszert: én sima leves tésztát gyúrok (1 tojás, liszt és annyi víz, amennyit felvesz- ha muszáj legalábbis), és azt nyújtom vékonyra, szeletelem, és még így nyersen, viszonylag lágyan helyezem a jénaiba (besamell mártást teszek alá és fölé is). Aztán hús, tészta, besamell és így tovább.


Nagyon finom, egyszer, ha van időd, próbáld ki, tényleg jó :)

2012. márc. 21. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszi az utóbbi válaszokat is:) Ki fogom próbálni a házilag gyúrt tésztával mindenképp! És elemér, nem azon kaptam fel a vizet, hogy nem azt mondták, amit szerettem volna, hanem amiatt, hogy szándékosan vagy nem (nem tudom, melyik a gázabb) félreolvassa-értelmezi a mondandómat, és engem próbál meg idiótának beállítani:)
2012. márc. 21. 13:44
 17/18 Főzős Laci ***** válasza:
Én csak annyit tennék hozzá,hogy a lasagne tésztát a tepsiben a szósznak mindenhol be kell terítenie,mert ha nem,akkor megszárad,vagy megég!
2012. jún. 5. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 Főzős Laci ***** válasza:
67%
A kérdező kommentjéhez(legutolsó) szeretném közölni,hogy sajnos igaza van:itt a válaszadók döntő többsége iditótának nézi a kérdezőt!Én még akkor sem válaszolok cinikusan,ha érzem a kérdés feltételéből,hogy "gáz van",mert a szelíd érvelés hatásosabb,mint a bántó utasítás!
2012. jún. 5. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!