Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meddig lehet szedni a medvehag...

Meddig lehet szedni a medvehagymát? Mit csináltok belőle?

Figyelt kérdés
2012. márc. 31. 09:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Most van a szezonja. Nagyon szeretjük. Salátába, rizsbe, önmagában. Füszerként is jó. Meg fogsz lepődni, nem hagyma, hanem fokhagyma ize van.
2012. márc. 31. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Mi nagyon szeretjük.A múltkor pogit sütöttem és abba is raktam,dagasztás közben gyúrtam hozzá a leforázott darabokat.Finom volt.

Anyu a múltkor töltelékbe (husi töltelékbe) is rakott belőle.

2012. márc. 31. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
az én anyukám meg penne tésztához csinálta.. azt hiszem kis tejszín meg füstölt sonka is volt benne... mint egy szósz
2012. márc. 31. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

krémlevest, mártást is lehet belőle készíteni, egy kis főzőtejszínnel, fehérborssal nagyon finom. persze botmixerrel pürésítve.

csak úgy metéltre vágva szendvicsekhez is finom.

2012. márc. 31. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
én szendvicsre teszem :D frisskenyér, medvesajt, vagy vaj, kolbász, medvehagyma, lilahagyma, kigyóuborka, paradicsom
2012. ápr. 1. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

most van a a szezonja, a zsengének. nálunk a piacon csokorba kötve árulják, de lehet "hagymástól" is kapni.

igénytelen a talajt illetően, csak félárnyékos helyre kell ültetni.évekig nem pusztul ki, ilyentájt lehet"szüretelni".

2012. ápr. 1. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Kb. április végéig lehet szedni.


Nyersen, szendviccsel, salátába, pogácsa tésztájába, palacsinta tésztájába leturmixolva (épp azt sütök), joghurtos öntetbe összeaprítva más zöldfűszerekkel, főzeléknek (elkészítése kb. mint a spenóté, csak nem kell bele fokhagyma :P), krémlevesnek (ez a kedvencem!), olaszos spenótos tészták spenót helyett medvehagymával, és bármibe rakhatsz, amibe pl. petrezselyem-zöldet és/vagy hagymát szokás. Erőlevesbe, zöldséglevesbe is finom.


És nincs megállás, gyakorlatilag bármi sóssal finom. :)

2012. ápr. 1. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Ja és pl. csirkemellhez meg sovány húsokhoz is nagyon jó szószt lehet belőle készíteni.
2012. ápr. 1. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!