Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért ég oda minden péksütemén...

Miért ég oda minden péksüteményem alja?

Figyelt kérdés
Ha pl. csinálok fonott kalácsot, mindig odaég az alja, pedig lassú tűzön sütöm, és ha hamarabb kivenném, hogy ne égjen le az alja, akkor nyers lenne a tésztája. De minden ilyen péksütivel így vagyok. Viszont a sütemények nem égnek oda.
2012. ápr. 17. 20:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy milyen sütőd van. Gázsütőben tedd eggyel feljebb a rácsot, vagy 3-4 réteg alufóliát tégy a rácsra és úgy tedd rá a tepsit. Ne add fel, próbálkozz! Olyat is hallottam, hogy egy sima tetőcserép is jó a tepsi alá.
2012. ápr. 17. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Vannak olyan sütők ahol a gázcsövek elég idétlenül vannak elhelyezve. A miénken pl nincs alsó láng csak egy kör alakú cső ég. A süti széle leég a közepe nyers marad. Mi is kisebb lángon sütünk, feljebb raktuk a rácsot és szoktak tényleg egy cserepet rakni legalulra hogy felfogja a hőt.
2012. ápr. 17. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A sütö alul erösebben süt, mint felül, ezért alulról kicsit le kell szigetelni a kalácsot a hötöl.


Vagy tegyél alulra még egy (üres) tepszit, vagy alufóliával több rétegben fedd le a rácsot.

2012. ápr. 17. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Gondolom gázsütő. Az aljába tegyél cserepeket, ez segít egyenletesen elosztani a hőt. Sajnos a gázos sütőket nagyon nem tudod szabályozni, általában 2 fokozat van rajta.

Esetleg az is segítség lehet, ha közvetlenül alá teszel még 1 tepsit.


Ha elektromos, akkor nagyon lassan süsd, 160-170 fokon, a kalács nagyon gyorsan meg tud égni.

2012. ápr. 18. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Ki fogom próbálni mindet.

Hallottam olyat is, hogy a sütő aljára tesznek egy edényt, amiben víz van. Ez a égés ellen van, vagy más funkciót képvisel?

2012. ápr. 18. 16:05
 6/6 anonim ***** válasza:

A víz elpárolog és szerintem megpuhul, párolódik minden, ami benne van. Én egyszer kenyeret sütöttem és azt írták, tegyek vizet a sütő aljába.

Furcsa volt, azt hittem szottyadt lesz a kenyér teteje de nem lett. Szépen ropogósra megsült.

2012. ápr. 18. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!