Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A mekibe hogy csinálják olyan...

A mekibe hogy csinálják olyan jóra a sültkrumplit?

Figyelt kérdés
itthon sose sikerül olyan ízüre
2012. máj. 1. 00:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
54%

1/4 csésze marhahúszsír


Ez meg ekte hülyeség, a marhában nincs zsir!

Láttál te már tehénszalonnát?


A marhában faggyú van, ami totál alkalmatlan sütésre!


A húspogácsákban is hozzáadott zsertészsír van a sütéshez, meg szója, vérplazma, és minimális marhahús.

2012. máj. 1. 02:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
60%
Akkor mitől mócsingos? Én 3 éve álltam le a mekis és burgeres kajával, akkora mócsingokat találtam benne, hogy hányingerem van, ha csak rágondolok.
2012. máj. 1. 02:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
46%
Nincs benne cukor??? Rakják szépen az előírt adagot az előírt olaj mennyiségbe. Nem úszik semmilyen karamell masszában. Sütik benne, aztán ha elhasználódott az olaj, cserélik, és teszik bele megint a cukrot. És még mennyi mindent nem tudsz!
2012. máj. 1. 03:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 A kérdező kommentje:
fúj ezek alapján megundorodtam tőle :O már 2 éve nem voltam mekibe csak a krumplijukat szeretem semmi mást nagyon nem :S
2012. máj. 1. 19:09
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nos, én MOST dolgozom mekiben. Nem cukrozzuk sem az olajat, sem a krumplit. A recept tényleg régi, főleg, mivel már az alap hozzávaló - a krumpli - sem stimmel, mivel most egy sárga burgonyafajtát használnak. A pálmaolaj oké, de van benne még valami zsiradék, bár nem gondolnám, hogy marhafaggyú, a már részletezett okok miatt. Hogy mit csinálnak a krumplival, amíg az étterembe ér, azt nem tudom pontosan. De azt teljesen pontosan tudom, mi mit csinálunk vele (pl. ma is 8 órán át sütöttem burgonyát az egyik étteremben... :D): kivesszük a fagyasztóból, beöntjük az adagolóba. Ez adagolja kosarakba a mélyhűtött krumplit. Betesszük a forró (168 plusz-mínusz 5 fokos) olajba, és 3 percig sütjük. Ezután lecsepegtetjük, kiborítjuk, megsózzuk és csomagoljuk. Ennyi a titok. Én sem szeretem különösebben a mekis kaját (ez szakmai ártalom :D), de azért messze nem olyan rossz, mint amiket pletykálnak róla. És félreértés ne essék, nem származik hasznom abból, hogy ezt mondom, az én fizetésem szempontjából édesmindegy, hogy ki mit gondol, úgyis lesznek mindig elegen, akiket nem érdekel, mit esznek. :) De ha van még felmerülő kérdés, szívesen válaszolok, ha tudok.
2012. máj. 2. 00:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
2012. máj. 2. 01:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:
Hát az olajat tuti nem cukrozzák, ekkora baromságot. (Egyébként van aki édesnek érzi a krumplit?)
2012. máj. 29. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!