Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Anyukámat szeretném meglepni...

Anyukámat szeretném meglepni egy sütivel, de elakadtam mert nem értem a recept végét. Mit kell csinálnom?

Figyelt kérdés

A recept úgy írja, hogy a már kihűlt süti tetejét vonjam be mázzal, ami a következő: "Ehhez a tojássárgájákat fehéredésig keverd a porcukorral, a ezt a sárga krémet simítsd el szépen a sütemény tetején."

Mi az hogy fehéredésig? Ezt láng felett kell? Lehet hogy rosszul csináltam, mert csak simán összekevertem a tojás sárgát a cukorral, és már rákentem a sütire. És ha jól csináltam, akkor a nyers tojás lesz rajta? Nem kell még sütni? mondjuk nem írja.

15 éves vagyok és sajnos nem tudom ilyenkor mi van elrontottam?


2009. jún. 23. 12:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%
Nem kell sütni, csak sokáig keverni, hogy a cukor teljesen elolvadjon benne. Ha már rajta van a tésztán, nincs mit tenned, meg kell száradnia. Ha nem keverted eleget akkor sincs gond, legfeljebb kicsit szemcsés lesz a bevonat. :)
2009. jún. 23. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
83%
Szia! Ha a recept nem írja, hogy fel kell főzni, akkor szerintem nem kell. A fehéredésig pedig azt jelenti, hogy amikor összekevered a tojássárgáját a cukorral, akkor kicsit világosabbnak látszik a színe. Én általában 1-2 percig szoktam keverni robotgéppel.
2009. jún. 23. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
14%
Hát ez elég furán van leírva, de szerintem a tojásFEHÉRJÉT kellett volna felverni habverővel, és közben belekeverni a cukrot! Ahogy te csináltad, tuti nem jó! Nem folyt le róla ?
2009. jún. 23. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:
A nyers tojástól nem lesz semmi bajunk?
2009. jún. 23. 12:29
 5/14 A kérdező kommentje:

Nem a fehérjét írja ez biztos. Nem folyt le, olyan mintha marcipánmassza lenne rajta, olyan kemény.

A válaszokat köszönöm

2009. jún. 23. 12:30
 6/14 anonim ***** válasza:
65%

a sargajaban oldani fel a cukrot egeszen az jelenti azt, hogy feheredesig. ha gondolod probald meg porcukorral, menni fog! jo suru lesz egy ido utan, es megszarad a sutin!

amugy nagyon egeszseges a tojasnak a sargaja, nem kell felni tole. csak ne legyen romlott a tojas!

2009. jún. 23. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
71%

Gőz felett kellett volna,amíg langyos nem lesz.Tényleg egészséges a tojássárgája,de nem nyersen!!!A szalmonella mindíg a tojássárgában bújik meg (függetlenül attól,hogy nem romlott a tojás),ezért fontos a hőkezelés.Mire a gőz felett kifehéredik,addigra a szalmonellát is eltávolítottad.A másik,hogy a forró süti tetejére (amint kiveszed a sütőből) kell kenni,ez a másik szalmonella ellenes "kezelés".


maszatka

2009. jún. 23. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
85%
A szalmonella a tojás fehérjében bújik meg. Bocsi. És nem kell gőz felett. Úgy csináld, ahogy az elsők leírták. Utolsó voltam.
2009. jún. 23. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
70%
Jól csináltad, csak száradnia kell ennek a máznak. Legjobban másnap szeletelhető.
2009. jún. 23. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
93%
a fehéredés azt jelenti, hogy világosodik, és kissé habosabb állagú lesz. Nem fehér, inkább citromsárga.
2009. jún. 23. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!