Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sertéspökröltet melyik részébő...

Sertéspökröltet melyik részéből érdemes a disznónak?

Figyelt kérdés
Ami nem 3-4 óra főzés, de igazán pörkölt ízű állagú lesz

2012. máj. 5. 18:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Lapocka,vagy csülök.

Akkor lesz pörkölt íze és állaga,ha a hagymát zsíron dinszteled meg, a húst átpirítod rajta. Teszel rá pirospaprikát,kevés borsot és párolod. Ha kell egy kevés vizet öntesz alá. A hús is enged levet. Lényeg,hogy ne sok vízben főzd,mert akkor csak leve lesz,nem szaftja. Nem a sok hagymától lesz sűrű a leve.

2012. máj. 5. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
lapocka a leggyorsabban fő, utána a comb, a csülök.
2012. máj. 5. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
uhh, de egyszerre gondoltuk, írtuk ugyanazt:))
2012. máj. 5. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
én mindig combból főzöm.
2012. máj. 5. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Az 1-es tökéletesen leírt mindent. Ha úgy csinálod, nem fogod elrontani.

Egyébként a csülök-pörkölt az egy "fogalom", külön kategória nálam, ugyanúgy, mint a körömpörkölt. Nagyon imádom, szaftos a husi is, ezért a pörköltnek is valóban szaftja van és nem leve.

A comb már kicsit szárazabb hús, nem annyira szaftos, mint a csülök, tehát valóban nagyon oda kell figyelni, nehogy hosszú-lére ereszd, mert abból finom szaftos pörköltet azok után már sokkal nehezebb főzni.

De mindkettőből lehet jót és finomat, akármelyik részét veszed a pocának.

2012. máj. 5. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
abból és úgy csináltam ahogy leírtátok:) A világ legjobb pörköltje lett! Köszönöm:)
2012. máj. 8. 18:44

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!