Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell oldalast készíteni?

Hogy kell oldalast készíteni?

Figyelt kérdés
Csontos marhából lenne.

2012. máj. 8. 21:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Hozzávalók: 70 dkg oldalas, 2 vöröshagyma, kevés olaj, víz, flekken fűszer, só, 4-5 burgonya, bio sült krumpli fűszer

Elkészítés:

1.) A húst megmossuk, és picit megsózzuk, majd jó alaposan bedörzsöljük flekken fűszerrel. Kicsit kiolajozunk egy jénait, ráfektetjük a húsdarabokat, mellé rakjuk a négybe vágott vöröshagymákat, és felöntjük egy nagyobb pohár vízzel. Ezüst papírral lefedjük, és 200-210 fokon 1 órán át sütjük.

2.) Eztán levesszük a fóliát, és a húsok mellé szórjuk a burgonyafűszerrel és sóval megszórt burgonyahasábokat, és további 1 órán át sütjük az egész tálat 200 fokon. 15 percenként megfordítjuk a húsokat, hogy minden oldaluk egyenletesen megpiruljon. Ha a szaft nagyon elpárologna, még egy kis vizet önthetünk alá - de azért ne ússzon! :-)

Ha ügyesek voltunk, a végén pirosra sülnek a húsok és ropogós-szaftosra a burgonyák, az egész borzasztó finom. Mindenféle savanyúság, de friss paradicsom saláta is remekül illik hozzá.


én mindig így csinálom,marhából is finom:)

2012. máj. 8. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:

Köszi! Hú, összefutott a nyál a számban!

A flekken fűszer az mikből áll össze? Bors, fokhagyma biztos van benne, esetleg pirospaprika is? Mi van még benne?

2012. máj. 8. 21:38
 3/15 anonim ***** válasza:
ezt nem tudom sajnos én kotányi fűszerkeveréket szoktam venni :S Nem tudom most hirtelen miből áll össze:) De nagyon finom! Ha házilag akarod megcsinálni akkor szerintem fokhagyma,bors,pirospaprika,kömény,só az alap:)
2012. máj. 8. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Oldalast sertéshúsból szoktak készíteni. A marhahús sokára puhul meg. Nem olajban,hanem zsírban kell sütni.

Oldalas alá nem kell vöröshagyma,csupán a zsír tetejére kell tenni a húst,sót és fokhagymát rá. Alá vizet önteni és lefedve párolni. Amikor a hús megpuhult,akkor fedő nélkül pirosra sütni.

Soha nem használok fűszerkeveréket. Drága és sokszor van benne adalékanyag.

Marhahúshoz illő fűszerek?bors,gyömbér,szerecsendió.

Sertéssülthöz finom a boróka bogyó.

Baromfihoz majoranna,bazsalikom,kakukkfű,tárkony.

2012. máj. 8. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:

a csontos marhaoldalas húslevesnek való,amit 4-4 órán át főzünk csendesen. múltkoriban is kérdezte valaki.

semmiben sem hasonlít a disznóóldalashoz, így én nem ajánlom sütésre.

a leírt recept nagyon finom lehet, de a tévedés ott van az utolsó sorban, hogy marhából is lehet.

2012. máj. 9. 06:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:

Az első hozzászóló által írtat a sertés-oldalasnál hasznosíthatod.

Marha-oldalast inkább levesnek (ahogy írták), vagy vegyél még hozzá egy kis csont nélküli marhát is, és finom pörköltet tudsz belőle főzni.

2012. máj. 9. 07:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
6:50-es vagyok, csak 3-4 órát akartam írni, bocsi:)
2012. máj. 9. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 A kérdező kommentje:
Itthon lehet, hogy sertésoldalast szoktak inkább csinálni, mert a sertéshús van jobban elterjedve. De az Egyesült Államokban meg a marha a népszerűbb, ott marhaoldalast készítenek. Nem igaz, hogy csak levesnek jó a csontos marha.
2012. máj. 9. 11:37
 9/15 anonim ***** válasza:
Mi csak tapasztalatokat írtunk a döntés joga a Tied, miből mit főzöl...:)
2012. máj. 9. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:

Nem, a csontos marha nemcsak levesnek jó, nagyon jó az pörköltnek is. Ízlés dolga!

Persze, ha Amerikában akarja a marhából az oldalast sütni, akkor arra is biztosan van az ott lakóknak valami spéci receptjük. Mi viszont azzal ismerkednénk meg szívesen!!!!

2012. máj. 9. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!