Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bevált mézes krémes/mézes...

Bevált mézes krémes/mézes zserbó (mi a különbség? ) receptet ismertek?

Figyelt kérdés
2012. máj. 18. 20:16
 1/1 anonim ***** válasza:

Ez nem egy hagyományos zserbó recept, de én imádom.



Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt

15 dkg porcukor

15 dkg vaj

2 csomag vaníliás cukor

1 pohár tejföl

1 tojás

fél csomag élesztő



Hozzávalók a töltelékhez:


* 30 dkg mák

* 15 dkg cukor

* 1 citrom héja

* 1 kis üveg szilvalekvár

* víz


Hozzávalók a mázhoz:


* 1 tábla tortabevonó


Az élesztőt futtasd fel a langyos tejben egy kevés cukorral. A lisztet morzsold el a zsiradékkal, majd add hozzá az élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. Ezután oszd a tésztát három részre, és tedd félre pihenni, amíg elkészíted a tölteléket. Ehhez a mákot főzd fel egy nagyon kevés vízben, majd add hozzá a cukrot és a citromhéjat. A három részre osztott tészta mindegyik adagját nyújtsd akkorára, mint a tepsi. Az elsőt tedd a tepsi aljára, kend meg szilvalekvárral, majd a mákkal, és takard be a következő tésztával. Szurkáld meg egy villával, majd ezt is kend meg lekvárral és mákkal, majd takard be az utolsó tésztalappal. Szurkáld meg, hagyd egy órát pihenni, majd közepes lángon 30 perc alatt süsd készre. A kész sütemény tetejét vond be a felolvasztott tortabevonóval, majd hagyd megszilárdulni.

2012. máj. 19. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!