Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Borsót el lehet úgy készíteni,...

Borsót el lehet úgy készíteni, hogy ne puffasszon?

Figyelt kérdés
Imádom, de nem ehetek puffasztót. Azt tudom, hogy a babot ki lehet áztatni és ártalmatlan, de a borsót nem. Valahogy el lehet készíteni, hogy az íze is megmaradjon+ne puffasszon?
2012. máj. 31. 13:19
 1/9 anonim ***** válasza:

A borsó is puffasztó? Nem tudtam...

Azt pedig nem tapasztaltam, hogy az átzatott bab ne puffasztana... Mindig áztatjuk, és hát eléggé puffaszt...

2012. máj. 31. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim válasza:
100%
Én úgy szoktam, hogy felforralom, és azt a levet, amiben először felforrt, leöntöm róla, és a második lében főzve szerintem nem (annyira) puffasztó, de teljesen megoldani nem lehet, hogy ne puffasszon, csak csökkenteni. (Lencsét és babot ugyanígy főzöm, sőt, a savanyú káposztát is..) :)
2012. máj. 31. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha valaki megfőzi és leönti a levét akkor kiönti az összes tápanyagot ennek meg nem sok értelme van.
2012. máj. 31. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én a puffasztó ételeket mindig fedő nélkül főzöm. Epés vagyok, ez bevált.
2012. máj. 31. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Próbáld esetleg szitán áttörni miután megfőtt, ha jól tudom, a héja puffaszt.
2012. máj. 31. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Egy teáskanál szódabikarbóna a főzés vége felé csodákra képes. Nem csak a puffasztó hatást szünteti meg, hanem puhább is lesz a főzelék. Minden főzelékfajtához jó, és nincs mellékíze. Csak vigyázni kell nehogy kifusson.

/maszatka/

2012. máj. 31. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Ki fogom próbálni mindet.
2012. máj. 31. 20:46
 8/9 anonim válasza:
"Ha valaki megfőzi és leönti a levét akkor kiönti az összes tápanyagot ennek meg nem sok értelme van." - Pedig én ezt a három kaját nem tudom megenni első lében főve,nekem túl tömény az íze úgy, és tényleg nagyon puffaszt. Valamit valamiért fel kell áldozni.. de ha van más lehetőség is, ki kell kísérletezni.
2012. máj. 31. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
csak úgy ha hirtelen forró vízbe (leforrázod) kb 1-2 percig és leszűröd, a babot szintén bár azt tovább, nekem ez a véleményem
2012. jún. 2. 01:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!