Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen, zsírral készült édes...

Milyen, zsírral készült édes sütemények receptjét tudnátok nekem ajánlani?

Figyelt kérdés
Egyszerű legyen, ha lehet, mert nem igen szoktam sütni, de a párom megkért rá, és nincs itthon margarinom, és pénzem sincs, hogy venni tudjak. Van: tojás, liszt, sütőpor, tej, lekvár, befőtt, dejó, és mák.

2012. jún. 1. 09:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Leírok neked egy nagyon egyszerűen elkészíthető bögrés-mákos (de dióval / dejóval is finom) receptet.


Mindent egy 2,5 vagy 3 dl-es bögrével kell mérni!


1 bögre darált mák

1 bögre cukor (én úgy 3/4 bögrével teszek bele, mert nem szeretjük, ha nagyon édes)

1,5 bögre liszt

1 bögre tej

1 egész tojás

egy csipet só

2 evőkanál zsír

1 púpos teáskanál sütőpor


Egy tálban összekeverjük a mákot, a cukrot, a lisztet, sütőport, csipet sót. Egy másik tálban a tojást, a tejet és a zsírt (megolvasztva) szintén összekeverjük, és a száraz hozzávalókhoz öntjük. Majd a tésztát kizsírozott és kilisztezett kis méretű (kb. 25-30 cm hosszú és 20 cm széles) tepsibe öntjük.

180 fokon előmelegített sütőben (alsó-felső sütés, légkeverés nélkül) kb. 20 percig sütjük (lehet, hogy kicsit több idő kell neki, mert minden sütő más. Egy fogpiszkálóval vagy késhegyét belenyomva ellenőrizd, hogy megsült-e. Ha már nem ragad, akkor kész.)


Amikor kihűlt, akkor ketté is vághatod, és lekvárral megtöltheted.


A tésztába mák helyett diót is keverhetsz, valamint nagyon feldobja, ha valamilyen befőttet kicsire kockázol, és azt is belekevered (ízlés szerint fél-1 bögrényit belőle).


Muffin vagy őzgerinc formában is elkészítheted.

2012. jún. 1. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

anyósom zsirral süti a zserbót . ahhoz is megvan mindened csokit nem látok azt kell olvasztani . lekvár a rétegekhez.

picit élesztős tésztával kell dolgozni amit nem kell hagyni kelni . lehet hamis zserbó de finom akár sütőporral v. szódabikarbónával is .

2012. jún. 1. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Finomnak tűnik.
2012. jún. 1. 10:28
 4/4 A kérdező kommentje:
A zserbó az túl bonyolult nekem, de köszönöm a receptet.
2012. jún. 1. 10:57

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!