Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zöldség zöldjét fagyasztani?

Zöldség zöldjét fagyasztani?

Figyelt kérdés
Sajnos nincs kertem és néha tudok csak friss zöldet venni. Ha pedig sikerül, sajnálom a maradékot kidobni. Le lehet fagyasztani? Ha igen, hogyan rakjam el? Zacsiban, és megmosva? Nem lesz fonnyadt, ha kienged?

2012. jún. 13. 16:13
 1/8 anonim ***** válasza:
21%
Löttyedt lesz, főtt ételbe jó, bár nem olyan az íze, mint a frissnek. Lemosod és nylontasakba elteszed.
2012. jún. 13. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
63%

Az elsö válaszolónak csak részben van igaza.

Nyersen, dekorációnak nem használható faygasztás után, mert nem tartja meg a formáját.

De ételbe belefözni, illetve amikor összevágva kell a forró ételre szórni, arra feltétlen jó. Ami nagyon fontos, hogy NEM szabad felolvasztani, fagyosan kell a forró ételbe tenni, akkor nem lesz az állaga löttyedt.


Fagyasztani meg úgy jó, hogy a megmosott és leszáritott leveleket szorosan összetekereve beleteszed egy fagyasztós zacskóba, és henger alakban fagyasztod meg.

Amikor használni akarod, akkor ebböl a tekercsböl FAGYOSAN levágsz annyit, amennyi kell. Amig fagyott, nagyon jól lehet hajszálvékonyan szeletelni, igy mindjárt finomra is van darabolva.

2012. jún. 13. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
50%

Egész télre szoktam 40-50 csomag kis folpakcba csomagolt zöldségzöljét eltenni a fagyasztóba.

kiveszek a egy csomagot, még fagyosan apróra vágom és mehet bármilyen levesbe, töltelékbe. az íze teljesen olyan , mint frissen.

nem keell kiolvasztani, mint, ahogy semmilyen fagyasztott zöldséget sem.

Gondolom nem dekorálni akarsz vele, mert arra tényleg nem való, de főtt ételbe tökéletes.

zellerzöldjét ugyanígy teszem el a fagyóba.

2012. jún. 13. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
44%
Ugyanigy lehet kaprot, zellerzöldet, petrezselyemzöldet, tárkonyt, bazsalikomot, oregánót és mindenféle zöldfüszert fagyasztani. Izben csak akkor lesz különbség, ha elöre kilvasztod, ha fagyosan használod, akkor nem.
2012. jún. 13. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
50%
Úgy is lefagyaszthatod, hogy apróra vágod, és beleteszed egy jégkocka tartóba. A tetejére egy kis vizet öntesz, és lefagyasztod. Egy levesbe egy kocka elég.
2012. jún. 13. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
50%

Pont úgy csinálom, mint a 2-es.

Csokorba szedem, megmosom, de nem zacsiba, hanem folpackba tekerem. Amikor szükségem van rá, fagyott állapotban annyit szelek belelő (gyönyörű apróra) amennyire szükségem van. A többinek a végét visszahajtom, megy vissza a fagyóba, a leszeltet pedig még fagyott állapotban bele a zsírba vagy a levesbe vagy éppen a rizseshúsba, amibe éppen kell.

2012. jún. 13. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Ezek szerint legutóbb azt rontottam el, hogy felengedtem. Akkor egyszer próbálkoztam és nem volt jó. De kipróbálom ezeket a módszereket is. Ezek szerint lehet. Köszönöm.
2012. jún. 13. 17:41
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én összeszoktam darabolni és margarinos dobozokba teszem a fagyóba.
2012. jún. 13. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!