Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Küldenél babgulyás receptet,...

Küldenél babgulyás receptet, linket?

Figyelt kérdés
Nem szoktam magyarosat főzni, mert allergiás vagyok a pirospaprikára, ráadásul a párom sem magyar, úgyhogy nem várja el. DE! A minap megemlítette hogy egyszer kétszer evett babgulyást és imádja. Én viszont még sosem csináltam. Olyan recept kéne, nincs telezsírral, szalonnával. Szokták ezt borjú húsból csinálni? Ha igen melyik része a borjúnak?? Vagy csak csülök jöhet szóba??
2012. jún. 23. 22:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
38%
Üsd be a google-ba a kérésed, vagy görgess le a kapcsolódó kérdésekhez. Rengeteg választ kapsz, mind két lehetőségnél.
2012. jún. 23. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen, köszi, de mindegyik csülkös és nekem igazából az lett volna a kérdésem, mint ahogy írtam is hogy lehet nem csülökből is csinálni? Vagy az a lényege hogy csülökből kell?
2012. jún. 23. 22:37
 3/13 anonim ***** válasza:
51%

Itt van egy állítólag diétás babgulyás recept.

[link]

2012. jún. 23. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
51%
Nem fontos. Csinálhatod borjú combból is. Megcsinálod előtte pörköltnek, közben félig megfőzöd az este beáztatott babot. Ha félig megfőtt a pörkölt, és a bab is, összeöntöd, és bezöldségezed, befűszerezed,és kész is, ha megfőtt, tálalhatod.
2012. jún. 23. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
33%
én marha lábszárból csinálnám, csinálsz egy pörköltöt, sok szafttal és összekevered a megfőzött babbal. Még egy kiccsit főzöd együtt és kész
2012. jún. 23. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:

Azért a babgulyás nemcsak hús meg bab. nem szoktuk borjóból csinálni, de , ha ahol élsz és az van, akkor megpróbálhatod.(de szerintemm idősebb marha is van ) lábszár, comb, nyak, ami puha és megfelel pörköltnek. valóban pörkölttel kezdjük, 60 deka színhúshoz számolj két közepes vöröshagymát, amit zsiradékon megdinsztelsz.kis sóval, csipet vízzel főzd majdnem pépesre. ekkor rá a kockázott husi és jól átkeverve, fedő alatt párolni, míg ki nem adja a saját levét.

ekkor kell rá a pirospaprika, egy kis őrölt kömény, ha van 1-1 szem paprika paradicsom-ez héj nélkül, és mindig pici víz hozzáadásával puhítani a húst. ha már kezd puhulni, mehet bele az áztatott bab, de, ha konzerv, akkor csak a hús puhulás végén.

kb 25-30 deka zöldséget megpucolunk, sárgarépa, fehérrépa, egy darab zeller, hasábokra vágva a babbal együtt mehet bele.

Mi a végén 1-2 szem krumplit is teszünk bele kockákra vágva, de a babgulyásba nem feletétlen kell, viszont finom tőle.Persze sózunk is, amennyire szükséges, ős egy kis őrölt bors sem hiányozhat egy jó gulyásból.

legvégül csipetkét főzünk bele, az nem tudom, hogy nálatok mennyire szokás.

próbáld olyanra készíteni, ahogy a párod emlékeiben él:)

Sok sikert.

2012. jún. 24. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:

Én a borjút mondjuk erre sajnálnám, az nálunk igen "minőségi" husi, inkább csinálnám marhából, de ha borjú, akkor annál finomabb lesz.


Áztasd be a babot.

A borjút tedd fel pörköltnek, amikor kész, hígítsd fel a levét, tegyél rá apróra vágott petrezselymet, rakd bele a babot, babérlevelet, amikor az félig megfőtt, rakj bele karikára szelt répát-gyökeret, pár szem krumplit.


Van, aki egyszerre teszi fel a beáztatott babot a kockára vágott marhával, kevés apróra vágott vöröshagymát, sót, babérlevelet. Amikor mindez már majdnek teljesen készre főtt, akkor rakja bele a zöldséget, krumplit, petrezselymet, és vékony (paprikás) rántást készít hozzá.


Ha ezzel a módszerrel készíted, és magadnak először kiszedel belőle, hogy ne legyen rajta paprika, akkor a "lényegből" te is ehetsz nyugodtan, nem fog rajtad kijönni az allergia.

2012. jún. 24. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:

Én pulykacombból csinálom, ez egy jó recept, szalonnát hagyd ki, és a 7es pontot is, soha nem rántom be, mert ha sok hagyma és hús, krumpli van benne, fölösleges berántani. Ha diétásat akarsz olajjal, ha finomabbat, akkor libazsírral készítsd a hagyma dinsztelését.


[link]

2012. jún. 24. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
2012. jún. 24. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

Itt az a gond, Kedves Kérdező, hogy ha pörkölt-alappal indítod, akkor arra rámegy a paprika, ami neked nem jó.

Ha viszont síma vízben kezded el egyszerre főzni a babot és a husit, a végén be kell rántani, hogy ne egy híg lötty legyen a kajád.

Ezért megteheted (ahogy korábban már írtam), hogy berántás előtt kiszedel magadnak egy adagot, és csak a többire teszel paprikásos rántást, a magadéra vagy egyáltalán nem, vagy azt is berántod, de paprika nélkül.

2012. jún. 24. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!