Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lesz ragacsos a rizs...

Miért lesz ragacsos a rizs amit készítek? Ti hogyan csináljátok a rizst hogy pergős legyen?

Figyelt kérdés
2012. jún. 28. 14:32
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
63%
nem keverketem csak néha h ne ragadjon le
2012. jún. 28. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/30 Jubilee ***** válasza:
64%
Kevés olajon pirítsd meg a rizst. Utána önts rá kétszer annyi vizet, mint amennyi a rizs mennyisége volt. (1 bögre rizsre 2 bögre víz+só.) A vizet forrón öntsd rá a rizsre! Tegyél rá fedőt, és hagyd megfőni a gőzben!
2012. jún. 28. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/30 anonim ***** válasza:
62%

3 fontos dolog:

1. Pirítsd meg a rizst.

2. Forrald fel kétszer annyi térfogatú vízzel, de utána kapcsold le és fedd le, ne főzd, csak párold a rizst.

3. Ne kevergesd! Akkor összetörik és összeragad. Amint lekapcsoltad és lefedted 20-25 percig hagyd pihenni, amíg felszívja az összes vizet, utána kész is...

2012. jún. 28. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/30 anonim ***** válasza:
38%
Kicsi zsiradékon pirítsd meg a rizst, öntsd fel 2x annyi forró vízzel, mint a rizs volt, fedő alatt még főzd kb.10-15 percig, zárd el alatta a gázt, és hagyd, hogy magába szívja az összes vizet. Ne kevergesd.kb.20 percig, a fedőt se vedd le róla.
2012. jún. 28. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/30 anonim ***** válasza:
27%
Mind jó ahogy csináljátok, de a tuti, ha az első műveletek megvannak, a felöntés után tedd be a sütőbe, ott párold készre! Ja és sima víz helyett, ha van húsleveslé azzal öntsd fel, ha nincs készíts Maggi tyúkhusleveskockából levet! Olyan finomat még gari, hogy nem ettetek!
2012. jún. 28. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/30 anonim ***** válasza:
86%

1.a rizst jól átmossuk( nem tudom miért kell de dolgoztam 1 évet kinai étteremben és mindig igy csinálták)

2.kevés olajon megpiritod

3felöntöd dupla vizzel amennyi a rizs

3 kis lángon fedö alatt készre párolod

4.semmi kép nem öblited le pl mint a tésztát

2012. jún. 28. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/30 anonim ***** válasza:
28%

Én most tanultam meg 40 éves koromra a jó rizst:

1 bögre rizst vastag aljú edényben (olyan mint az AMC) pergősre pirítok 2 ek. olajon. Felöntöm 3 bögre vízzel, egy ek. sót teszek bele és főzöm forrástól 11 percig. Utána levesszűrőn átmosom alaposan csap alatt és kiborítom üvegtálba. Megszórom 1 tk. vegetával, petrezselyemmel. Így mindig sikerül a legolcsóbb B rizsből jó rizst csinálnom. Egyébként ha sietek nem szoktam olajon megfuttatni, hanem egyből csak vízben főzöm, és így is jó.

2012. jún. 28. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/30 A kérdező kommentje:

Az én anyukám is sütőben készíti de neki is ragacsos lesz ne pergős.

Megpirítja 2x annyi víz mint a rizs felforralja fedő és be a sütőbe 40 percre aztán elzárja megkeveri de ragad mint a csiriz. másnapra összeáll egybe és csak és vésni lehet belőle egy darabot.

Férjem imádja a rizst de ez a ragacsos dolog neki nem igazán jön be, ezért kérdezem hogy ti hogyan készítitek hogy olyan legyen mint az éttermekben.

2012. jún. 28. 16:13
 9/30 anonim ***** válasza:
40%

Igen, a hiba ott lehet, hogy előtte nem mosod át vízzel. Én 3x 4x is átmosom általában.


Vagy az hogy nem pirítod le: addig pirítsd amíg "csikorogni" kezd és utána öntsd fel vízzel :)

2012. jún. 28. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/30 A kérdező kommentje:
Miután ráöntöttem a vizet elzárjam a lángot?
2012. jún. 28. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!