Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szikkadt kenyeret mihez lehet...

Szikkadt kenyeret mihez lehet felhasználni a bundás kenyéren és a fasírton kívül?

Figyelt kérdés
2009. júl. 9. 09:57
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Vagy megszàritod és ledaràlod morzsànak, vagy csinàlsz vadasmàrtàst és "zsemle"gombocot!
2009. júl. 9. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

a) Teljesen megszárítod és ledarálod prézlinek, csak arra vigyázz, hogy ne penészedjen meg a szárítás alatt

b) az angolszász országokban többféle egyszerű süti alapja a szikkadt fehérkenyér

c) készíthetsz belőle zsemlegombócot (köretnek)

d) töltelék (pl. egész szárnyasba, dagadóba)

e) levesbetét (a töltelékhez hasonló recept)

f) kis kockákra vágod és megpirítod (esetleg egy kevés olivaolajjal befújva, egy zacskóban eláll pár hétig, krémlevesekbe okés)

2009. júl. 9. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!


Mi un. töltikét készítünk belőle, a felsoroltakon túl. Ez tulképp. a töltött hús tölteléke, csak olajban sütöm ki, pogácsaként.

Az alapja:

- áztatott, kinyomkodott szikkadt kenyér vagy zsemle

- sok zölsdégzöldje

- tojás

- só, bors

- aztán jöhet bele bármi, amit otthon találsz. Néhány példa: gomba, halkonzerv, kukorica, sonka vagy főtt tojásdarabok stb vagy extra fűszerek (bazsalikom, tárkony, mustár...) A lehetőségek széles skálán mozognak.


Üdv!

2009. júl. 9. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer egyik barátnőmnél ettem egy mágylarakásszerűséget. Egy kicsit szikkadt kenyeret felszeletelt, megvajazta, majd egy kivajazott jénai tálba beletett egy réteg vajas kenyeret, majd a tetejét jól megkente lekvárral. Arra jött egy újabb réteg vajas kenyér, lekvéár és a tetejére megint kenyér. Betette a sütőbe kb 15-20 percre és megsütötte. Ki sem néztük volna ebből a kajából, hogy annyira finom lesz, mint ahogy sikerült, mert nagyon jó lett:)
2009. júl. 9. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
melegszendvicsnek
2009. júl. 9. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha szereted a csirkemájat itt egy szuper(akár vendégeknek is jó) kaja:

-negyed kb csmáj

-1 tojás

-1 fej vöröshagyma

-1 gerezd fokhagyma

-csipet majoranna

-bors

A hagymát nagyobb kockára vágom,és beleteszem a turmixgépbe,ráütöm a tojást,hozzá a májat nyersen,meg a fűszerek,aztán összeturmixolom.Az sem baj ha benne maradnak a hagymadarabok úgy finomabb lesz.Egy órát áll a hűtőben(de ha többet az csak jót tesz,jól összeérnek az ízek.)

a lényeg:ebbe a masszába belemártom a kenyér egyik felét csak,és lefordítva bele a forró oljaba.Pár másodperc alatt rásül a máj,melegen isteni!!!!A szikkadt kenyérrel a legjobb az nem szívja fel a z olajat!ízlés szerint sajtot lehet rá szórni,picit megsózni,és tömni :D

2009. júl. 10. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!