Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vadhúsból fasírtot?

Vadhúsból fasírtot?

Figyelt kérdés
Elég kemény, rágós hús, ezért előbb megfőzöm a húst és utána darálom le, így is jó lesz a fasírt?

2012. júl. 4. 11:44
 1/4 anonim ***** válasza:

Ebből nem fasírt lesz, hanem vagdalt hús.

Ha megfőzöd és még meg is sütöd, ne reménykedj, hogy puhább lesz. :)

2012. júl. 4. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Pont fordítva csinálnám: először ledarálnám, és utána pici zsíron, födő alatt pici vízzel sóval, fűszerekkel, puhára párolnám. (Az apróra darált husi hamarabb puhul, kevesebb idő, kevesebb gáz)

Amikor már puha, megvárnám míg meghűl, és utána kezdeném meggyúrni belőle a fasírozottat. (Ha nem várod meg hogy meghűljön, a beleütött nyers tojást "összekapja" a meleg, és attól kezdve annak annyi!)

2012. júl. 4. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
A párolt húst nem tudod összegyúrni fasírttá. Daráld le nyersen, és ugyanúgy gyúrd össze ahogy szoktad. Kicsivel több fűszert tégy bele és kilónként csapott kávéskanál szódabikarbonátot. Darálj közé egy-két krumplit is,hogy lágyítsa egy kicsit mert a vadhús száraz. Nem tudom milyen vadról van szó. Őz, szarvas netán vaddisznó?
2012. júl. 4. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 doboszoli ***** válasza:

Úgy készítsd, mint "szelíd" húsból, csak darálj hozzá 30-40%

hasa, vagy toka szalonnát.

A megfőtt(kilúgozott) húst felejtsd el.

Hallgass rám, rezervátumnyi vadat készítettem már el.

2012. júl. 4. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!