Hogy sütitek a karajt hogy ne száradjon ki?
Én másképp csinálom, és mindig puha szaftos. kicsit munkaigényesebb, de megéri a fáradságot.
a besózott nem túl vékony szeleteket lisztbe mártom.
egy serpenyőben zsírt forrósítok, de nem sokat, nem úsztatni akarom. amennyi egyszerre kényelmesen belefér, annyi sütök, mindkét oldalát 4-4 percig. tálra szedem, letakarom fedővel. ha van még hús, folytatom egy kis zsír pótlásával.
ha mind megvan, egy zsírozott tepsibe szedem az elősötött szeleteket. a megmaradt lisztes szaftot kb 1 deci vízzel beforralom, és ráöntöm a tepsiben lévő husikra.
szorosan lefóliázom, és kb 40 percig sütöm közepes lángon a sütőben.
ha sülthúsnak akarom, akkor még fólia nélkül megpirítom , de csak éppen hogy, ha szaftba pl gombaszószba, vadasmártásba vagy lecsós alapba teszem, akkor nem pirítom meg, mehet a cuccba.
bármilyen hús , tarja, comb is puhává süthető így, de a száraznak kikiáltott karaj is vajpuha omlós lesz.
Nekem bevált, jó szívvel ajánlom másoknak is.
Én is tepsiben alufólia alatt, jó szorosan lezárom vele, és nem szárad ki! Mert a húsból kijön valamennyi nedvesség, és mivel az nem tud távozni, gőz képződik és nem csak sül, hanem fő is.
Aztán a sütés utolsó perceiben leveszem a fóliát, megfordítom, és úgy sütöm még,hogy szép színe legyen. Ez a legfincsibb szerintem, mert a fűszerek is benne maradnak, nem illannak el...
Nem lehet, hogy nem jól zárod le a fóliával???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!