Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főzőversenyre jó ötlet papriká...

Főzőversenyre jó ötlet paprikás csirkét csinálni?

Figyelt kérdés
Jövőhéten lesz főzőverseny (nagy valószínűséggel bográcsos) amire szeretnék benevezni, s elsősorban paprikás csirkén gondolkodtam, de az jár állandóan hogy hogy tudnám a köretet külön elkészíteni hozzá? :P Ötletek, tippek? :)
2012. júl. 11. 15:44
 1/10 anonim ***** válasza:

a paprikás csirke nem egy tikipus bográcsos étel, de ez csak a privát véleményem. a tejföllel a végén össz kell forralni és az a bográcsban szerintem merész vállalkozás.nagyon hamar odakaphat. a gázt tudjuk szabályozni, levenni a lábast stb , ha kell,de bográcsot nem.

a legjobb körete a nokedli, ezt bonyolult helyben kivitelezni, bár nem lehetetlen a kész nokedli gőz fölötti felmelegítése, egy másik bográcsban fővő víz fölött.

én a magam részéről a paprikéscsirkétől tartok bográcsos kivitelben.

egy tyúkpörkölt az megint más, azt lassan sokáig lehet főzni, és nem kell bele tejföl.

vagy a klasszikus marhalábszár, csülök, vagy vadpörkölt... de ez már nem a kérdés:))

2012. júl. 11. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Bográcsozáshoz nem szoktunk ilyen gyorsan elkészülő ételt csinálni.
2012. júl. 11. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:

Első: Na akkor a sima pörkölt csirke is egész jó ötlet :DD

Csak tényleg a galuska elkészítését lenne jó megoldani :)


Második: Először levesen gondolkodtam de az a baj hogy 3 órás a verseny és egy levesnek (legalább is egy gulyásnak)az kevés idő :P

2012. júl. 11. 16:09
 4/10 anonim ***** válasza:
52%
Nem értem, hogy miért gond , hogy tejfölt is tesz bele? Attól ugyan nem ég le a paprikás csirke, és a bográcsot is le lehet venni a tüzről, amíg éppen kell.... Az igaz, hogy hamarabb készen van, nem kell 3 óra hozzá. A köretet is a főzési időben kell megoldani? Nem lehet azt külön elvinni? Meg kell érdeklődni, mert akkor azt otthonról is hozhatod készen. Felmelegítés...., hát végül is jó a gőz fölött is, de a forró csirkepörkölt is annyira fel tudja melegíteni, hogy a galuska sem lesz hideg, a pörkölt se túl forró... pont ehető lesz. De lehetne főzni gulyáslevest is, vagy babgulyást disznóhúsból,.... igaz a marha biztos jobb, de a disznóhús meg biztosan megfő 3 órán belül. Vagy lehet lecsót, füstölt kolbásszal, drált hússsal, a végén néhány tojást még belehabarva,... hát az is tuti. Vagy halászlét esetleg, ha tudsz, és szeretsz is főzni... esetleg húsos tarhonyát (disznóhússal, meg egy kis füstölt kolbásszal) .
2012. júl. 11. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok... Kakaspörkölt? Az is tuti, szépen megfő 3 óra alatt.
2012. júl. 11. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, akkor Te még nem próbáltál tejfölös paprikást csinálni bográcsban...

És hiába forró a pörkölt, hideg nikedlivel nem lehet tálalni. ha pedig belekeveri a teljes kész pörköltbe, eléggé rossz látvány...

2012. júl. 11. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
@ nokedlivel..
2012. júl. 11. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Tényleg érdeklődjétek meg, mik a szabályok. mit kell feltétlen helyben előkészíteni, megfőzni, és mit lehet félkészen, készen vinni, melegíteni.

ha ezt tudod, elég sokmindenre tudok válaszolni, mert van egy lecsós csapatunk,(fesztiválgyőztes), és az ottani szokásainkról tudnék írni./ a lecsó után, mellett mindig főzünk valami húsosat is, persze versenyen kívül:))

2012. júl. 11. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
6/8-nak: De igen, főztem tejfölösen csirkepaprikást bográcsban, de még valahogy egyszer sem égett oda... sosem. Nem is értem miért kellene a tejföltől leégnie?...A nokedlit persze én sem úgy gondoltam, hogy beleteszi a kész paprikásba és elkeveri. De mondjuk elviszi egy dobozban-edényben a hűtőtáskában, amiben van jégakku, és a főzési idő felénél mondjuk kiveszi, így úgymond "szobahőmérsékletűre" melegszik mire megfő az étel. ennyi idő alatt nem romlik meg mert még csak melegszik. Aztán ha erre szedi a forró pörköltet, akkor nem lesz már a galuska sem hideg, a paprikás meg pont jó, finom és ehető. Hidd el, kipróbáltam már.
2012. júl. 11. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 doboszoli ***** válasza:
100%

Valóban érdemes elgondolkodni, kell-e erőltetni a paprikás csirkét, arányban áll-e az eredmény a macerával.

A 35 fokban lassan "szoba hőmérsékletűre" melegített nokedli elég kétesélyes mutatványnak tűnik... Úgy gasztronómiai, mint egészségügyi szempontból.

Ám, ha mégis ragaszkodtok hozzá, két bográcsot kell vinni, és a paprikás elkészülte után a másikba szaggatni a galuskát, majd tálba szedni. A 3 órába gazdagon belefér, hiszen a nokedli tésztát már be lehet keverni, amíg a víz felforr.

Ám néhány tipp, tábori ételhez:

-gulyás (babbal, vagy krumplival)

-pörkölt(marha, sertés, vad,pacal, köröm,szív)

-resztelt máj

-pincepörkölt

-székelykáposzta, töltött káposzta, kapros káposzta

-rizses hús

Rendes főzőversenyen nem az étel költségét minősítik, hanem magát az ételt, a kreativitást, és azt, hogy tényleg az legyen, aminek nevezitek. Egy jól összerakott "mezei" paprikás krumpli simán lekörözheti a hanyagul összetákolt drága ételt.

2012. júl. 13. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!