Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lecsós pörköltet így?

Lecsós pörköltet így?

Figyelt kérdés

Kis zsíron pirítok hagymát, majd ráteszem a felaprított paprika, majd paradicsom felét. Amikor ez a lecsó mejdnem kész van, akkor hozzáteszem a húst. Amikor a hús félig megpuhult, akkor belerakom a paprikának majd a paradicsomnak a másik felét, és készrefőzöm.

Természetesen fűszerezem is, csak azt nem írtam bele.


Így milyen lenne? Megpróbáljam így? Még sohasem főztem ilyet.


2012. júl. 17. 21:51
 1/10 anonim ***** válasza:
A paprikát csak akkor tedd hozzá,ha a hús már elég puha,mert megkeseredhet. A paradicsomot előbb is hozzáteheted.
2012. júl. 17. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

majdnem fordítva csináld. először tényleg a hagyma, jól elfőzve, vajd zsírjára sütve. erre megy a hús, amit fehéredésig, illetve a leve kiadásáig párolsz fedő alatt.

ha elfőtte kevés vízzel pótolod mindig, csak sűrű szaft legyen . ekkor mehet bele a pirospaprika, a hámozott darabolt paradicsom is. amikor a hűs már puha akkor tedd bele a szeletekre vágott húsos paprikát és annak puhulásáig főzd még lassan.KIveszel egy szelet paprikát és, ha fakanállal el tudod vágni, akkor jó.

ha a parika megpuhult azonnal vedd le tűzről, nehogy a héja leváljon, mert az nem gusztusos.

így lecsósnak is néz ki a pörköltöd, nemcsak annak hívják.

2012. júl. 18. 07:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
50%

Azt is tudni kell, hogy a hús sokkal lassabban,nehezebben fő meg egy savanyú valamiben = paradicsomban, mint tiszta lében.


Én a helyedben (ha még nem késő) inkább lecsós szeletet készítenék: lisztbe forgatva a husit hirtelen mindkét oldalán megsütném és abból a zsírból (olajból) kiszedném.

Hagymát, zöldpaprikát dinsztelnék, az előre sütött szeleteket ráraknám, ízlés szerint fűszerezném, és földő alatt párolnám. Amikor már majdnem teljesen kész, akkor raknám rá a cikkekre vágott paradicsomot, és főzném készre.

2012. júl. 18. 07:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

Ez ami óriási tévedés!!! a savas közeg puhítja a húsokat, ha nem hiszed olvass utána. az egybesültet is meg szoktam locsolni pár csepp citromlével vagy ecettel, hogy hamarabb puhuljon.

Ezt nem csak a tapasztalatom mondatja velem, hanem a szakmám is...(élelmiszeripari)

2012. júl. 18. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Paradicsomról, és nem citromléről beszélek fiatalember!

És tanulhatsz te könyvből amit akarsz, ill. amit oda írtak, de attól a paradicsomban még a levestészta, vagy a rizs is sokkal később fog megfőni, mintha ugyanazt tiszta, sós vízben teszed.

Ez pedig a gyakorlat!

2012. júl. 18. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
7%

Én meg a savról, ami mindegyikben benne van. a húst puhítja, a zöldségeket keményíti. ezért teszünk pl a tökfőzelékbe is a főzés elején már egy kis ecetet, hogy szálas maradjon, ne főjön szét idő előtt.

Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul...

Üdvözöl a fiatalember !

2012. júl. 18. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Ja és pörköltről, vagyis húsról volt szó, nem levestésztáról vagy rizsről:/
2012. júl. 18. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
69%
Elöször a hús fözd félkészre .. az sokkal nehezebben fő meg mint a zöld. A zöldségből csak trutyi marad ha azzal kezded ...
2012. júl. 18. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Azért gondoltam így, mert a szaftja lecsó ízű lesz, és a vége felé amikor beleteszem a paprika és paradicsom felét, az nem fől szét!
2012. júl. 20. 20:51
 10/10 anonim ***** válasza:
Az elején elég bele 1 db paprika és pardicsom, a többit a végén tedd hozzá.
2012. aug. 8. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!