Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A tarka szárazbabot hogyan...

A tarka szárazbabot hogyan készítitek elő főzelékhez vagy leveshez, és hány óráig főzitek? Hogy a legegyszerűbb?

Figyelt kérdés
2012. júl. 22. 09:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha van kedvem, előző este beáztatom hideg vízbe, de nem mindig.

Aztán másnap megfőzöm.

Hogy meddig, az a fajtájától, és a korától is függ, de pontosan addig főzöm, amíg fel nem puhul.:)

Annyi, hogy lassan szoktam főzni, úgy egyenletesebben, és jobban puhul, nem fő le a héja.

2012. júl. 22. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Ja, és sokan csinálják, úgy, hogy először sima ízesítetlen vízben főzik egy félórát, és azt az első vizet leöntik róla, és csak utána kezdik el elkészíteni úgy, ahogy a recept kívánja.

Így kevésbé "gázosít" , de én ilyenekkel nem szoktam tökölni.

2012. júl. 22. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Előző nap beáztatom, így másnap általában (babtól függően) 1 óra alatt megfő.
2012. júl. 22. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha valaki leönti a főzővízet azzal a babból kifőzött tápanyagot is kiönti!Mire jó?
2012. júl. 22. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

4. válaszoló!

A bab tápanyagai 99,9%-ban a szénhidrát, és némi növényi fehérje, amit nem lehet kifőzni, és leönteni róla.

A vitaminok így is-úgy is tönkremennek a főzéstől.

Az ásványi anyagok tudnak kiázni, de abból eleve nem sok van benne.


Ráadásul amennyi ki tud ázni belőle fél óra főzéstől, annyi egy fél napos áztatástól ugyanúgy ki tud belőle ázni!!!

Ezen kívül, mivel jelentéktelen mennyiségről beszélünk, sokan úgy gondolják, ennyi veszteséget bőven megér, hogy ne fingják szét a seggüket.


De egyébként szerintem is atom fölösleges dolog. Sok idő, sok macera, és ha valaki nem akar "szelelni" az ne egyen babot. Ha meg azt eszik, akkor vállalja be. :D Szerintem...

2012. júl. 22. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
egy éjjelen át ázik, másnap megfőzöm, semmi cicó. arra ügyelek, hogy ne vetkőzzön ki önmagából, vagyis ne bújjon ki a héjából.
2012. júl. 22. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!