Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljam a paradicsoms...

Hogyan csináljam a paradicsomszószt, hogy ne legyen csomós?

Figyelt kérdés

eddig egyszer próbálkoztam vele, de akkor nem igazán jött össze.

csomós lett, és iszonyat sűrű, az egész ment a moslékba.


húsgombóchoz szeretném készíteni.


2012. júl. 27. 10:39
 1/9 anonim ***** válasza:
Át kell passzírozni,és több vizet kell hozzá adni. De a paradicsomos húsgombóchoz nem baj ha sűrű,mert a húsgombóc levét is lehet főzés közben hígítani.
2012. júl. 27. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

A kész rántást csak hideg vízzel szabad felengedni, és miközben öntöd rá a vizet, nagyon gyorsan kell a másik kezedben levő fakanállal kavarni. Először csak viszonylag kevés vizet, majd ha már van egy sűrű masszád, akkor tudod és kell hígítani.


Nekem az a gondom (volt) a rántás felengedésnél, hogy nem volt 3-ik kezem, hogy a lábast is fogjam, ezért elkezdett a kavarás közben vándorolni a gázon. Ezért kitaláltam, hogy arra az időre, míg felengedem, ráraktam az előkészített húsvágó deszkára, és ott engedtem fel, azon nem kezd el a lábas keringőzni.


Amikor a rántást felengedted és elkeverted, a paradicsompürét vagy lét akkor öntöm bele, és összefőzöm.

A húsgombócot én külön szoktam megfőzni, és csak azután rakom össze, van, aki a kész paradicsom-szószban főzi meg a gombócot. Szokás kérdése.

2012. júl. 27. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
24%

ma 10:55

kár hogy nem a rántásról van szó,hanem a paradicsom megfőzéséről. A kérdező paradicsomból készít szószt,és az lesz neki csomós,sűrű..

2012. júl. 27. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

A paradicsomból paradicsom-szósz rántás nélkül nem igazán lesz. Másrészt a rántás szokott csomós lenni, ezért nem sikerül sokaknak a paradicsom-szósz.


De majd a Kedves Kérdező szóvá-teszi nekem, ha akarja, hogy nem erre volt kíváncsi, vagy még rákérdez további részletekre.


Ezt bízzuk a Kérdezőre, nem nekünk kell egymás között tisztázni ezt a dolgot.

2012. júl. 27. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Igen, tudni kell, hogy csak sűrűn lehet igazán csomómentesre keverni a rántást. Ha felhígítod, úgy már nem lesz olyan egyszerű. Ha csomómentesre keverted a masszát (nem érdemes egy kanállal vacakolni, inkább használj habverőt), utána hígíthatod a paradicsomlével, merőkanállal adagolva. Amikor már kényelmesen el tudod keverni, akkor öntsd bele a szószba. Kevergesd tovább fakanállal.
2012. júl. 27. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

hát igen momentán akkor a rántással volt a gond, mert ahogy öntöttem a vizet rögtön összekapta, és így csomós és hát szörnyű volt, ízre nagyon lisztes volt. szerintem sok lisztből csináltam a rántást.

akkor úgy fogom csinálni, hogy kb 3-4 kanálnyi lisztből készítek rántást, azt felengedem vizzel, és akkor ebbe bele a 2 doboz sűrített paradicsom, só, cukor.

és kész?

így jó lesz szerintetek?


egyébként minden választ köszönök, mindegyikben volt valami hasznos :)

2012. júl. 27. 11:58
 7/9 anonim ***** válasza:

Akkor én értettem félre..bocsi,mindenkitől..

Ugyanis nem ezt a kérdést olvastam hogy

" Hogyan csináljam a rántást, hogy ne legyen csomós?"


Mert a paradicsomszósz és a rántás két különböző dolog..

2012. júl. 27. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

:D Semmi baj, végül is a szószba kell rántás...


Amúgy szerintem jó lesz, de tudod, először pici víz, elkever, aztán a többi...

2012. júl. 27. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Jó lesz az már akkor. Bár én a sűrített paradicsomot először egy kisebb lábasban hideg vízzel egy kicsit meghígítom, símára keverem, akkor már nem egy olyan sűrű masszát kell a vízzel felengedett rántásba kavarnom. De egyébként jó lesz. Ne félj tőle, gyakorold ezt a rántás-felengedés dolgot, előbb utóbb te is spéci leszel benne. :)))
2012. júl. 27. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!