Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti mire használjátok a gulyásk...

Ti mire használjátok a gulyáskrémet? Mit lehet belőle készíteni?

Figyelt kérdés
2012. aug. 28. 11:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

[link]


Én gúlyásokhoz, ragukhoz, pörkölthez, paprikásokhoz...

2012. aug. 28. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 doboszoli ***** válasza:
86%

Igen, ezekhez ajánlják, de nem használom.

Ha megnézed, melyik természetes összetevője nem áll rendelkezésre nyáron frissen, télen pedig üvegben?

Kényelmi termék lévén irreálisan drága, ezen kívül tele van mindenféle szintetikus vacakkal.

Idén készítettem vagy 10 kilót(nem tévedés), ha valakit érdekel írom a módszert. Jobb, mint az "igazi".

2012. aug. 28. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
81%

Semmihez nem használom,drága ahhoz hogy izesitőként használjam,jobb szeretem a friss zöldségeket.

Párom szokott kis pöttyöket nyomogatni a szendvics tetejére

2012. aug. 28. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
Engem érdekelne a recept :)
2012. aug. 28. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is a természetes alapanyagokat, hozzávalókat használom, és így nem kell megennem a rengeteg tartósítószert is.
2012. aug. 28. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 doboszoli ***** válasza:
100%

Máris írom.

Szóval tettem én el minden évben darált, nyers erős/édes paprikakrémet, de a kilónként beletett 20 deka só kizárta a közvetlen (pl. zsíros kenyéren) fogyasztást.

Na szóval:

-1 kiló tetszőleges csípősségű piros paprika, kicsumázva,

apró(4mm) tárcsán, húsdarálón ledarálva

-20 deka tisztított, darált vöröshagyma, zellerszár

- 5 " Cukor

- 5(!) deka só

-0,5 dl 10%-os ecet

Ezeket összekeverni, botmixerrel átjáratni(nem feltétel, de sokkal szebb, homogénebb)

Alkalmas edényben felforralni, néhány percig rotyogtatni, majd forrón üvegekbe tölteni, üveg pár percre "fejreállít", és mehet a szárazgőzbe.(én hűtőtáskát használok.

Nekem bejött, jó szívvel ajánlom.

2012. aug. 28. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 doboszoli ***** válasza:
Bocsi, kimaradt a forralás utáni Na-benzoát belekeverése, a tasakon megadott mennyiségben. Feltehetőleg nem fontos, de biztos ami biztos.
2012. aug. 28. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
A szárazgőzig értettem. Ez mit jelent?
2012. aug. 28. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:

Csak ízesítésre, pörköltbe, gulyásba.

Egyébként én sem használom, általában paprikát, paradicsomot szoktam, vagy paradicsompürét télen.

2012. aug. 28. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Nem akarok csinálni krémet,kaptam pár tubussal de nem tudtam mire lehet használni.Ha valakinek van még ötlete,hogy mit lehet belőle csinálni,irjon legyenszives!
2012. aug. 28. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!