Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meg kell mosni a rizst főzés...

Meg kell mosni a rizst főzés előtt?

Figyelt kérdés
Ha megmosom, nem lesz pergős, pedig úgy szeretjük. De azt mondja anyukám, mindenképpen meg kell, mert piszkos, ronda, szürke lé jön le róla... Mi a megoldás?

2012. szept. 7. 16:42
 1/8 wartburg353s ***** válasza:
Biztos, hogy azért nem lesz pergős, mert megmosod? Anyám i mindig megmossa, és mégis mindig pergős neki. Nekem meg még soha az életben nem sikerült, függetlenül attól, hogy megmosom-e. Amúgy nem is sokszor próbálkoztam, mert a férjem nem szereti.
2012. szept. 7. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Hát, lehet, hogy van benne valami... Amúgy kezd körvonalazódni, hogy kétfajta ember van, az egyik, aki tud normális rizst főzni, a másik, aki nem....
2012. szept. 7. 16:49
 3/8 anonim ***** válasza:

Meg kell mosni, mert az a ronda szürke lé bizony nem csak rizspor, hanem kosz és valami anyag, amivel fényezik. Anyukádnak igaza van. Vettem termelőtől rizst, az olyan szép tiszta volt, hogy nem mostam meg.

Én így csinálom:

Űrmértékben mérem, nem súlyban, egy mércés pohárban.

Vastag aljú edényt használok hozzá, hogy egyenletesen főjön kis lángon. Nekem van nagyon frankó Tupperware edényem, abban egy álom főzni, de az is jó, amit a piacon árulnak, csak kicsit jobban oda kell figyelni.

Nos kimérem a rizst (2 v 3 dl), lemosom szűrőben a rizst, kb egy percig hagyom csöpögni. Addig megmelegítem az edényt, és ha akarok, rakok bele olajat, kicsit lepirítom, majd másfélszeres vizet rakok rá. Ha felforr, rakok bele sót meg egy kis darált hagymát (az mindig van lesózva a hűtőben, nem kell vele tökölni). Ha forr, takarékra rakom, kb 8 percig fő, aztán lekapcsolom, és hagyom még 15 percet úgy, hogy nem emelem fel a fedőt. Ettől lesz pergős.

2012. szept. 7. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ki fogom így próbálni.
2012. szept. 7. 17:43
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám azt szokta csinálni hogy megmossa és utána kicsit kisimítja a szűrő falára és megvárja míg megszárad. Időnként kicsit megkeveri hogy átrendeződjenek a szemek és mindenhol megszáradjon. Csak ugye nem szabad elfelejteni időben nekiállni.
2012. szept. 7. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Én úgy csinálom a rizst, hogy megmosom, lepirítom kicsit, egyszeres vizzel felöntöm, sózom és ha felforrt lefedve beteszem a sütőbe amit alacsony hőfokra állítok. 10-15 perc és kész.
2012. szept. 7. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek is!
2012. szept. 7. 18:45
 8/8 mustafa33 ***** válasza:
7x kell mosni, hogy pergős legyen. Vagy legalább annyiszor amíg a víz nem lesz teljesen tiszta. Főzés előtt pedig kevés olajon pirítsd egy nagyon kevesett.
2012. szept. 7. 23:49
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!