Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rama (sütő) margarinon nem...

A rama (sütő) margarinon nem vettetek észre változást?

Figyelt kérdés

Hiába lett most kevesebb tejből főzve a krém, mint ezelőtt, folyik és ikrás.

Régebben nem volt vele ilyen gond.



2012. szept. 10. 21:15
 1/9 anonim ***** válasza:

Pont ma készítettem tortát és nekem is ikrás lett :/ Azt hittem én rontottam el. Mivel nem használok rendszeresen rama-t,így nincs viszonyítási alapom.

Hát,csak ennyit tudok segíteni,hogy leírom: nekem is rossz lett most a vele készült krém. (mármint nem ízre,állagra)

2012. szept. 10. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Én nem vettem észre változást, pedig sűrűn használom. Talán az lehet a különbség, hogy leginkább aznap veszem meg, mikor használom, és mindig megnézem a boltban a szavatosságát: hátulról kell elvenni, az tovább őrzi meg :)

Persze nem romlik meg attól, hogy ott van a hűtődben, de más nem jut eszembe, hogy mi lehet az oka.

2012. szept. 10. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem a boltban egy darabig hűtés nélkül tárolták, megolvadt, majd berakták a hűtőpultba és visszadermedt.

Ez nem tesz jót neki : (

2012. szept. 10. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Első, de igen, sokat segítettél :)


Ez amúgy most anyukámmal történt, aki 30 éve süt kb. mindig ugyanúgy, mindig ramaból (egyszer másból, de ikrás lett), és az utolsók mindig ilyenek lettek.

Ehhez ráadásul ma vette a margarint. Sparban, tehát nem kis vidéki boltban, bár az itteni üzlet az árak kiírása terén és akciós termékek rendelésében elég balf.sz, lehet ebben is...


Köszönöm a válaszaitokat, megmondom neki, hogy legközelebb vegyen ki hátulról, aztán ha az se jó, nem tudom.


Másik margarinról nincs tapasztalatotok? Venuszos milyen lehet?

2012. szept. 10. 21:56
 5/9 A kérdező kommentje:
Közben meg azon agyal, hogy esetleg puding ( dr. oetker) nem jó, mert lisztes krémmel nem volt baja, úgy rémlik neki..( bár ettól még lehet baj a margarinnal is talán, csak liszt másképp áll vele össze, és csak pudinggal gáz...)
2012. szept. 10. 22:02
 6/9 anonim ***** válasza:
Én ezer éve Líra margarint használok, és soha nem volt vele gondom! :)
2012. szept. 10. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi nem változott...Én régebben is jártam már így.Hosszú évek tapasztalataiból arra jöttem rá, hogy a pudinggal főzött krémbe 1-2 tojássárgáját bele kell főzni, és akkor nem lesz ikrás a krém.Liszttel főzött krémmel ilyen problémák nem voltak még.A másik meg az, hogy a túlkeverés is okozhat ikrásodást,de ez is inkább a pudingos krémnél...
2012. szept. 11. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Én is észrevettem grízesedést a rámánál,nehezebb kikeverni a cukorral, és nekem is a főzött lisztes alappal is grízes maradt.nem folyott ugyan, meg vissza is dermedt a krém, de szemcsés volt, nem sima.

ha már a cukorral grízesedik, pudinggal sem az igazi.egy-két süténél a tejjel már búzadarát főzök sűrűre, ott nem venni észre a margarin ikrásodását, persze ez torta bevonó krémnek nem alkalmas, csak tölteléknek.

2012. szept. 11. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, ezt a tojásos módszert kipróbáljuk.


Csak azért idegesítőbb ez az egész, mert ezeket a sütiket, tortákat ismerősöknek sütötte/ttük pont, nem is magunknak, és úgy a krém se jó, hogy ilyen.

2012. szept. 13. 08:37

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!