Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyérsütőgépben hogyan...

Kenyérsütőgépben hogyan érhetem el, hogy ne horpadjon be a kenyér teteje?

Figyelt kérdés

A kelés fázisában szép kerek a teteje, utána parabolában visszaesik. Graham lisztből sütök. Mit adjak hozzá, hogy szép kerek maradjon?


Recept:

500g graham liszt

2,9deci víz

fél deci tej vagy tejszín

evőkanál olaj

~15g élesztő


A kenyér egyébként finom, ez csak esztétikai gond. Bár tény, hogy lehetne porózusabb :)



2012. okt. 7. 23:19
 1/10 gelazso ***** válasza:
várd meg még teljesen kikel
2012. okt. 7. 23:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim válasza:
0%
sehogy, elhízol dobd ki vagy add el és egyél normális kenyeret
2012. okt. 7. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
A mi kenyérsütőnk leírásában volt egy tipp erre az esetre, és az be is vált (már nem emlékszem, hogy több/kevesebb élesztő/víz kellett bele, vagy ilyesmi).
2012. okt. 7. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg túl sok a folyadék vagy az élesztő :) [link]

Szerintem a tej/tejszín mennyiségét leszámíthatnád a vízből, de nem vagyok benne biztos. Az élesztő nem sok bele.

2012. okt. 7. 23:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
túl sok a folyadék, és én keverném a graham lisztet bl 80-assal is. de limara blogjában minden kérdésre megtalálod a választ. ha mégse, akkor kérdezd őt :)
2012. okt. 7. 23:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Sok a folyadék.2,2 dl elég ennyi liszthez.
2012. okt. 8. 00:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Fél kg liszthez max 3 deci folyadékot adj.
2012. okt. 8. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok a folyadék, 2,5 dl (összesen) bőven elég ennyi liszthez.

Élesztőből is elég az 1 dkg, viszont amit hiányolok belőle, az a cukor. Kb. 3 teáskanál kell. Ezzel táplálkozik az élesztő, ettől lesz szép lukacsos, buborékos a kenyered.

2012. okt. 8. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A legjobb receptem (több évi kísérletezés után- egykaros gép, legolcsóbb típus), szerintem próbáld ki:

3 dl víz

2 nagymérő olaj (=3 evőkanál)

1 kismérő kefír (vagy joghurt)=1 teáskanál

1 kismérő cukor = 1 teáskanál

200 g rétesliszt

250 g finomliszt

2 kismérő só (=2 teáskanál)

1,5 kismérő(=2 kiskanál) szárított élesztő vagy 1,2 dkg friss élesztő (1/4 csom.)


Normál, 70 dkg-os program, csipogáskor mehetnek bele magok is.

Próbáld ki, 70 dkg-os kenyér lesz belőle, ha graham lisztesre szeretnéd, a finomlisztből 10 dkg legyen a grahamliszt, több ne. Ez a legtökéletesebb kenyér, 3-4 napig is jó és nem morzsálódik.

2012. okt. 8. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a kommenteket!
2012. okt. 8. 19:01

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!