Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Alma reszelve, ízesítve,...

Alma reszelve, ízesítve, fagyasztva jó almáspitének? Vagy ne is próbálkozzak?

Figyelt kérdés
Sok az almám, nem süthetek mindennap. Mit tegyek vele?Esetleg darabolva fagyasszam le kompótnak?
2009. aug. 5. 20:26
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem, párold meg, mintha lekvárt főznél(reszelve, vagy vékony szeletekben) és cukorral főzd meg! Nagyon finom lesz! keverhetsz bele adagonként fél vajat. És tedd el dunsztba!

[link]


Ilyet is találtam: [link]

2009. aug. 5. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
1 kiló savanykás almát meghámozunk, lereszeljük, és feltesszük főni. Nem túl gyakran, de azért időnként megkeverjük. Amikor megpuhul, az alma savanyúságától függően 20-35 dkg cukrot öntünk hozzá, és még kb. 1/4 óráig főzzük. Forrón üvegekbe töltjük, a tetejére egy kevés tartósítószert szórunk, és lekötve, szárazgőzben hagyjuk kihűlni. Almás lepénybe, rétesbe is kitűnő töltelék.
2009. aug. 5. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Lefagyaszthatod nyugodtan akárhogy.Én pitébe mindig megszoktam cukorral,fahéjjal párolni,mert nem szeretjük benne a nyers almát.Szoktam közé mazsolát is tenni.Kiengedéskor csak átpárolom,ha sok a leve.
2009. aug. 5. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Szóval nem baj ha fagyasztom, oké.át fogom párolni..Nem terveztem az üvegberakást, de azért köszönöm.
2009. aug. 6. 08:42

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!