Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Túrótortát szeretnék készíteni...

Túrótortát szeretnék készíteni, amit így állítanék össze: piskóta-zselatinos túrókrém-gyümölcskocsonya-krém. Milyen legyen a krém a tetején?

Figyelt kérdés
Azt már nem zselatinos túrókrémből képzeltem,de fehérnek kellene lennie,hogy a díszítés jól érvényesüljön rajta.és gondolom,kb 1 centi vastagnak.
2012. okt. 12. 22:57
 1/1 anonim válasza:

Hát nem egyszerű!

Ha mindenképpen fehéret akarsz, akkor több zselatint használj a túró és gyümölcs töltelékhez,és vastagabb piskótát alulra, hogy deformálódás nélkül elbírja a töltelék súlyát, beleértve a felszívódó nedvességet.Közbe kéne iktatni egy vékony piskóta kört.Ez rizikós, sőt a túl sok zselatin elveszi az ízeket.De ha nem rettentél el ettől, akkor még egy nagyon vékony piskótát tegyél lezáráshoz, amit fehér csokival, vagy tejszínhabbal "behavazhatsz".

De én a standard megoldást javaslom,és a díszítés körültekintőbb megválasztását. A marcipán pl. stílusban (és fizikális súlyában sem illik a túró tortához)

Használhatsz különböző formájú habzsákot, vagy kartonból kivágott sablonokat, amivel porcukorral szép mintát/szöveget "festhetsz"- mint jobb helyeken a capucchino tetejére szoktak.)Vagy a habszákból nyomott kupackákra ültethetsz gyümölcsöket.

2012. okt. 13. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!