Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csinált már valaki otthon...

Csinált már valaki otthon kézzel nyújtott rétest?

Figyelt kérdés

Szeretnék rétes tészta receptet kérni ,olyan kellene amit már valaki csinált és neki bevált. A férjem kedvence a házi rétes ,sajnos nagyija már nem él ő csinált neki mindig anyósom pedig nem tanulta meg és a recptet sem találta sehol.

A szülinapjára szeretném meglepni vele. Tudom nanyon macerás ,de hátha jól sikerül és örülni fog a férjem..

Köszönöm..


2012. okt. 19. 08:59
 1/4 Andizsuzsi ***** válasza:

35 dkg liszt (én mindig sima lisztből csinálom, egyszer próbáltam rétesliszttel, nem lett jó)

1 ek puha zsír

1 db (kisebb)tojás

2 dl langyos vízben elkeverünk 1/2 kk sót és 1/2 kk. 10 %-os ecetet


Nagyon fontos, hogy jól ki kell a tésztát dolgozni, hogy sima legyen, ne maradjon benne csomó, mert ott elszakad. Legalább fél órát meleg lábossal letakarva pihenni hagyod, addig elkészítheted a tölteléket. Abrosszal letakarod az asztalt, erősen meglisztezed, ráteszed a tésztát. A tetejét olvasztott zsírral v. olajjal vékonyan megkenheted, jobban nyúlik. Sodrófával ellapítod, amennyire tudod, aztán húzod a közepe felől kifelé. Nem kell pánikba esni, ha mégis kiszakad, oda nem teszel tölteléket, feltekerés után a lyuk eltűnik. Az abrosz szélét flemelve tekerd fel a tekercseket.

Nem olyan ördöngős, mint amilyennek hangzik, bátran próbálkozzál vele. Sok sikert.

2012. okt. 19. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 Andizsuzsi ***** válasza:
Azt kihagytam, hogy ha csak nincs nagyon nagy asztalod, akkor ezt a tésztát 3 felé vághatod, úgy gyúrd cipóba, és nyújtsad.
2012. okt. 19. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

50 dkg réteslisztet egy diónyi zsírral elmorzsolunk. Hozzáadunk 4-4,5 dl langyos sós vizet,nagyon jól, simára kidolgozzuk, amíg egészen sima, ruganyos nem lesz. Kér cipóba osszuk, úgy, hogy sem a tetején, sem az alján ne legyen gyűrődés. Egy tállal letakarjuk külön-külön. Kb. 15 perc múlva lisztezett abroszra tesszük és nyújtófával négyszög alakúra nyújtuk. Bekenjük langyos zsírral és a kézfejünkkel körbe-körbe kihúzogatjuk, amíg egészen vékony nem lesz. Ekkor a széleit a kezünkre csavarva leszedjük, meglocsoljuk langyos zsírral és megtöltjük a rétest. Az asztalterítő segítségével felcsavarjuk.Zsírozott tepsiben, a tetejét is vékonyan megkent zsírral sütjük.

A leszedett részt újra nyújthatjuk.

Csak akkor sikerül, ha a liszt valóban jó és sikérdús.

2012. okt. 19. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
a receptek jók, viszont ha először csinálod nem árt ha segít valaki a nyújtásban, sok ősz hajszálat megspórolhatsz:)
2012. okt. 19. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!