Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szilveszterre milyen tortát...

Szilveszterre milyen tortát szoktatok sütni? (Már aki szokott)? Esetleg jól bevált, olcsó sajttorta recept?

Figyelt kérdés

#sajttorta #újévi torta
2012. okt. 23. 09:32
 1/1 Bia678 ***** válasza:

Karamellás sajttorta:

hozzávalók 12 főre

Tésztához:


25 dkg teljes kiőrlésű keksz

15 dkg vaj

Krémhez:


500 g mascarpone sajt v. bármilyen hasonló krémsajt, ami nem sós

5 dkg cukor, de ízlés szerint is lehet adagolni (menet közben kóstolgass!)

1,5 ek liszt

3 tojás

70 g tejföl

vanília aroma, citrom aroma, esetleg pici citromlé

1 tubus karamella szósz (nem kell az egészet rátenni)


elkészítés

Először a tésztát kell elkészíteni. Meg kell darálni a kekszet (esetleg lehet kész darált kekszet is vásárolni, csak az drágább), és össze kell keverni a megolvasztott vajjal.

Utána kibélelünk egy tortaformát sütőpapírral, és 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ha kész félre kell tenni, hogy langyossá váljon.

Eztuán elkészítjük a krémet. (Lehet hogy picit több vajat is felvesz, ez kekszfüggő). A krémsajtot összekeverjük a cukorral, liszttel, tejföllel, ízlés szerint vanília aromával, citromlével vagy citrom aromával, majd a 3 tojást egyenként beletesszük. Robotgéppel habosra keverjük.

Ha kész a krém, rákenjük a karamella szószt, (aki akarja tejkaramellát is törhet a kekszre vagy a krémbe) a keksz tetejére, majd ráöntjük a krémet.

Visszatesszük a sütőbe 170 fokra 45 percre, vagy amíg a teteje meg nem barnul. Nem kell megijedni, ha a krém még folyós, mert hűtőbe kell tenni, miután kihűlt. 8-12 órán keresztül hűteni kell, majd lehet tálalni,


sütési hőfok: 170°C

költség: 2400 Ft

költség egy főre: 200 Ft


remélem segítettem valamennyire :)

2012. okt. 23. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!