Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fondant bevonat alá vajkrém?

Fondant bevonat alá vajkrém?

Figyelt kérdés
Csináltam már fondant bevonót pillecukorból. Nagyon jó lett! Most is készítenék egy tortát, amit ezzel vonnék be. Vajkrémmel (vaj+cukor) kentem ugye a tortát körbe, mielőtt ráborítottam volna a fondant-ot. Olvastam, hogy lehet egy kis tejjel/tejszínnel lágyítani a vajkrémet, hogy jobban kezelhető legyen. Én nem mertem eddig. Nem fogja ez a kis nedvességtartalom "feloldani", tönkretenni a fondant bevonást?

2012. okt. 29. 09:18
 1/6 anonim ***** válasza:
én cukrásznak tanultam annó,és soha sem volt a fondant alatt vajkrém.
2012. okt. 29. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Akkor mit tettetek alá?
2012. okt. 29. 09:59
 3/6 anonim ***** válasza:
Én a múltkor tettem a vajkrémbe egy kevés tejet, hogy ne legyen olyan kemény és semmi baja nem lett a fondant-nak, gyönyörűen megmaradt rajta. Viszont nekem nem pillecukrosat, hanem mézes-porcukrosat szoktam csinálni, úgyhogy nem tudom, a pillecukros hogy viselkedik, annyira nem értek hozzá, de gondolom, ugyanúgy.
2012. okt. 29. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim válasza:
A tejes krém elkezdi feloldani a fondantot ezért jobb a vaj.
2012. okt. 29. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

3-as vagyok, gondoltam, keresgélek egy kicsit és ezt találtam:


Vajkrém fondant alá:

50 dkg porcukor

1 vaníliás cukor

25 dkg vaj

kb. 3-5 evőkanál tejszín

egy kis csipet só

A vajat felhabosítjuk, hozzákeverjük a száraz alapanyagokat, majd a tejszínnel javítjuk az állagát, hogy kenhető legyen. Kb. 10 perc keverés után éri el a megfelelő állagot. Ezzel vonjuk be a tortákat kívülről.


Forrás: [link]


Egyébként én is úgy hallattam, hogy a tejszín nem tesz jót a fondant-nak, de akkor lehet, hogy ilyen kis mennyiségben nem árt neki.

2012. okt. 29. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves 3. Én is így olvastam egy receptben, csak furcsáltam benne a tejet. De valamivel meg azért nem árt kicsit az állagán finomítani. Akkor tényleg lehet, hogy ez a kis mennyiség nem árt. Köszi!
2012. okt. 29. 12:05

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!