Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ma szedett gombákat holnap...

Ma szedett gombákat holnap még meg lehet főzni? Hűtőben tartsuk? - SOS!

Figyelt kérdés
Céklatinóru és gyűrűs tuskógomba.

2012. nov. 3. 20:05
 1/10 anonim ***** válasza:
66%
Amennyiben a gomba az ehető gombákhoz tartozik, nyersen eláll a hűtőben akár két napig is. Ha viszont tejfölös az elkészített gomba, még aznap el kell fogyasztani.
2012. nov. 3. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
52%

van gombavizsgád, vagy látta szakértő?

ha ilyet kérdezel, gyanítom, hogy nincs


mert akkor inkább ne főzd meg semmikor

2012. nov. 3. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
73%
Mindkettő ehető fajta és könnyen beazonosítható a neten. Igen, eltartható hűtőben nyersen akár két napig is. A céklatinorú különösen ízletes, finom gomba, egyik fajta vargánya.
2012. nov. 3. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
67%

Eláll! Bőven.

Mi is szedtünk ( a kertben) vastagtönkű tuskógombát és ma készítettük el.

Egy napot simán állhat hidegben.

Főzve 2 napig fogyasztható, rántva is 2-3 napig, majonézes salátában is 2-3 napig.

Tapasztalat.

Egy régi gombász.

2012. nov. 3. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
73%
ja, annyi h a tuskógombát 20 percig kell főzni.
2012. nov. 3. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.


Látta szakértő (onnan tudom, hogy ilyen gombák:) ), csak akkor még nem tudtam, hogy nem ma fogom megfőzni, így erre a kérdésre nem tértem ki.


Hámozni amúgy kell?

2012. nov. 3. 20:24
 7/10 anonim ***** válasza:
72%

Céklatinorú NEM ehető,illetve nagyon meg kell főzni, mert nyersen mérgező.

Gyűrűs tuskógomba nyersen szintén mérgező, 20 percig kell főzni.

Netes képekből és könyvekből nem lehet megtanulni, csak tanfolyamokon!

[link]

2012. nov. 3. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem kell hámozni, vagyis a kalapbőrt lehúzni, nem is nagyon lehet ezeknél. Tuskógomba tönkje (nem szára) nem ehető. Konyhakészen (tisztitva, összeapritva) alufóliában el lehet tenni a mélyhűtőbe.
2012. nov. 3. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen, mondták, hogy 25 percig főzzem. Néztem a TIT-et, aki vizsgálta, ő is őket ajánlotta. Most szedtünk először gombát. Nem is akartunk, csak olyan jól nézett ki minden szembejövő kirándulónál, hogy kedvet kaptunk :). Bejött ez a gombászás dolog, szerintem elvégzünk majd egy ilyen tanfolyamot, legalább azt tudni fogom, mit ne szedjek.
2012. nov. 3. 21:29
 10/10 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Évek óta tag vagyok a TIT Gombaklubban, csak ajánlani tudom a tanfolyamot, sőt a klubnapokat is. Sokkal többen is megtanulhatnák, de ez is olyan, mint a növények, nem lehet képről vagy netről megtanulni, csak élőben.
2012. nov. 4. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!