Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan sussem egy bornelkuli,1...

Hogyan sussem egy bornelkuli,1kg-os sertes lapockat egyben?

Figyelt kérdés
a kerdes az, hogy hogy sussem ugy, hogy ne szaradjon ki a hus, leven nincs rajta sem a bore, sem a zsirja.. sozzam? nem sozzam? olajjal kenegssem be, vagy inkabb csak sussem alufolia alatt, vagy mindketto? mit tegyek? kerlek segitsetek! :) elore is koszi

2012. nov. 20. 15:15
 1/5 anonim ***** válasza:
67%

Olyan vastag szeletekre oszt, amilyen vastagot majd szelsz belőle, ha megsült, de NE szeld fel teljesen, csak darabold be. Még ma. Sózd, borsozd körbe, a bevágásoknál is, oda rakj egy-két szeletre vágott fokhagymát, karikára szelt vöröshagymát (ha van édeshagymát) és egy-egy szelet bacon- vagy füstölt-szalonnát. Zsírozott tepsibe rakd holnap, önts alá kevéske vizet és fóliával befedve tedd a sütőbe. A víztől képződött gőzben átpuhul, amikor villapuha, akkor a fóliát leszeded, és csak kb. 10-15 süsd, míg szép piros lesz. Ilyenkor vigyázz, hogy a hagyma és a füstölt szalonna ne égjen meg!

Valami krumplipüré káposzta-salival, hasonló körettel. De fincsi rizi-bizivel is. Jó étvágyat!!!!

2012. nov. 20. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
én bepácolnám valami villámpáccal (ha ma kell) ha nem akkor egész éjjel benne hagynám a pácban a sütésnél a tepsibe egy kis vizet tennék alufólia alatt készre párolnám és a végén fólia nélkül pirosra sütném, vagy beírdalnám kb kétújnyi távolságra egymástól, és a résekbe hagymát szalonnát kolbász karikákat tennék és a tetejét összetűzve ugyanúgy fólia alatt sütném a végén nélküle hogy szép piros legyen.
2012. nov. 20. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
67%

1-es vagyok!

Szóval a 2-essel tulajdonképpen ugyanazt írtuk, ezek szerint más is így szereti!

Ez tetszik! :))))

2012. nov. 20. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
0%

A második legalább normálisan leírta, hogy a végén össze kell tűzni, mert egyébként szétnyilna, mint a rózsa.nem használ másoktól lopott kifejezéseket, és nem tündibündizik.

legegyszerűbb az egybesült lapockát fokhagymával megtűzdelni, alaposan besózni, kicsit borsozni. hogy szép formája legyen érdemes cérnával átkötni, mint a kötözött sonkát.

zsírt forrósítani, és azzal leöntve tepsibe tenni, pici vizet aláöntve, fólia alatt kb egy órán át sütni.

ha már "VILLAPUHA", akkor fólia nélkül körkörösen pirosra sütni.belül omlósan puha, kvül kicsit kérges piros, és nem száraz.

tepsiből kiemelve kb 10 percet pihentetni, a cérnát eltávolítani, és lehet szépen szeletelni.

2012. nov. 20. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

miert fullad minden forum egymas fikazasaba? miert nem lehet szimplan, kedvesen valaszolni, anelkul, hogy beszologatnank, akar a kerdezonek, akar egy masik valaszolonak? arrol kene szolnia ennek a forumnak, hogy segitunk egymasnak valamiben, amit a masik nem tud.. ha Te eppen tudod, akkor 'hudejo', valaszolsz, de nem a Te velemenyed az egyetlne.. lehet mas mashogy tudja, mashogy csinalja, vagy siman kifelejtette vagy akarmi, DE ez nem jelenti azt, hogy rogton le kell cseszerinteni! szerintem...

Egyebkent koszonom mindenki valaszat! :)

vegul osszevegyitettem a modszereiteken a sajatommal: olaj, viz.. ra a husi, kessel kicsi lyukakat szurkaltam, amikbe belenyomtam a fokhagymakat (nem tuztem ossze :P ), majd a zoldsegeket, (brokkoli, repa, hagyma) melle raktam csak ugy a tepsibe, ra folia es most suldogel a lelkem.. a krumpli mar a sutoben hozza es majd meg csinalok hagymas-gombas-borsot.. remelem fincsi lesz :)

koszi a valaszokat megint

2012. nov. 20. 18:11

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!