Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miből és hogyan készül az...

Miből és hogyan készül az üzemi konyha betűtésztás paradicsomlevese?

Figyelt kérdés

Paradicsomlé, vagy sűrített paradicsom kell bele?

Nagyon régen ettem már, de olyan finomat nem tudok főzni.


2009. aug. 18. 18:59
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Az üzemi konyhán mindig más ízű az étel, egyrészt a nagy mennyiség miatt, másrészt nem egyéni ízlés szerint fűszereznek, hanem megadott recept szerint.


Én így szoktam készíteni:


Fél liter házi paradicsom sűrítményt, egy fej vöröshagymát, egy csomó zellerzöldet (vagy petrezselyem zöldet) kb. másfél liter vízzel felteszek főni. Dobok bele egy-két húsleveskockát is. 10 perc forrás után világos rántással sűrítem, tovább főzöm, hogy elmenjen a rántás íze, és a végén ízlés szerint cukrozom. A házi sűrítményben van elég só, ezért azt nem írtam, de ízlés szerint azt is a végén érdemes beletenni.

2009. aug. 18. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Beleöntenek mindent az üstbe és megfőzik.
2015. ápr. 21. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!