Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Legjobb, legcsokisabb, csokis...

Legjobb, legcsokisabb, csokis muffin recept?!

Figyelt kérdés
2012. dec. 9. 11:54
 1/1 anonim válasza:
100%

hozzávalók 8 főre

80 g magas kakótartalmú (legalább 60%) étcsokoládé

100 g vaj (NEM margarin!)

300 g liszt

220 g kristálycukor

2 tojás

1 púpozott tk szódabikarbóna

2 dl kefír (vagy natúr joghurt)

csipetnyi só

1 ek vaníliakivonat (vagy aroma)

15 dkg fehércsokládé, apróra vágva

15 dkg tejcsokoládé, apróra vágva



elkészítés

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A vajat kis lángon óvatosan felolvasztjuk, majd beletördeljük az étcsokládét és azt is felolvasztjuk.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük gépi mixerrel, majd hozzáadjuk a csipet sót, a kefírt (vagy joghurtot) és a vaníliakivonatot.

A fehércsokoládét és a tejcsokoládét apró darabokra vágjuk, félretesszük.

Ezután a fenti tojásos-cukros keverékhez hozzáöntjük a már kissé kihűlt olvasztott vajas csokoládét és jól eldolgozzuk, majd adagonként hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet.

A legvégén óvatosan belekeverjük a fehér- és tejcsokoládé darabokat is, majd a muffinpapírral bélelt formákba kanalazzuk (teli, nem 3/4-ig!).

20 percig sütjük.


célszerű légkeveréses fokozaton sütni sztem.:) ha beválik,nyomj egy zöldet,köszi.:)

2013. jan. 4. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!