Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Be kell-e irdalni a pisztrángot?

Be kell-e irdalni a pisztrángot?

Figyelt kérdés
Átsül e a ha nem illetve milyen előnyei hátrányai vannak ha nem irdaljuk be?Egyáltalán hogyan kell az olajban sütést csinálni(fej nélkül kb 20 cm s)

2012. dec. 13. 10:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Be kell irdalni : Jobban belehet dörzsölni a füszereket .

A beirdalt füszerezett pisztárángot lehet panir nélkül is sütni bő olajban és panirral is.

Tepsiben szoktam sütni .

A beirdalt füszerezet pisztrángot vékonyan kiolajozott alufoliára teszem : a halak felső oldalát bedörzsölöm olajal. kb 15-percig igy sütöm majd megforditom és beolajozom a halat készre sütöm.

a hasába szoktam citromos füszer vajat tenni.

A citromos füszervaj : A jó minőségü vajba reszelt citrom héjat keverek és ezzel bedörzsölöm belüröl a halat . a megmaradt vaj darabkákat benne hagyom.

2012. dec. 13. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Átsül. Nem muszáj beirdalni. Meglehet anélkül is sütni.

Irdalás nélkül, kívül fűszerezd, olajozd be. A belső hasüregébe tehetsz fűszereket, citromot, vajat, egy kis olajat.

Finom lesz! :)

Ha olajban akarod sütni akkor egy kevés olajat öntesz a serpenyőbe és beleteszed a halat majd egyik felét megsütöd utána megfordítod és a másik felét is szépen megsütöd. Ha bő forró olajban akarod sütni, rántva akkor a halat előtte lisztben megforgatod, lehet fűszerezett liszt is vagy kukoricadara. Aztán akkor a halat bő forró olajban megsütheted. Ennél is a halat meglehet egyben is hagyni de akár be is irdalhatod.


Küldök egy linket itt találhatsz recepteket hozzá:

[link]

2012. dec. 13. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 doboszoli ***** válasza:

Szerintem a halat nem azért irdaljuk, hogy jobban átsüljön, hanem azért, hogy ne kelljen vesződni az "Y"-szálkákkal.

Miután a pisztrángban is található jócskán, én beirdalnám.

2012. dec. 14. 05:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Az irdalásnak több célja van. Elsődleges cél, hogy irdalás során főleg a gerinc mentén lévő húsban a szálkák felaprózódnak, így az elkészült étel könnyebben fogyasztható. A jól beirdalt halszelet könnyebben átsül vagy átfő. Ezen kívül a szép irdalás dekoratívabbá teszi az elkészített ételt.


Pisztrángfélék

Apró pikkelyű, szálkamentes, fehér húsú halfélék. ebbe a családba tartozik a sebes pisztráng, a szivárványos pisztráng, a pataki szaibling és még néhány halféle.


A pisztrángban csak a gerincen levő szálkák vannak, amiről szépen két mozdulattal le lehet fejteni a húst, úgy hogy a pisztráng teljes csontváza egyben marad. Persze, ha a szakember jól megirdalja, mert úgy tudja az minden halra érvényes, akkor a felaprított szálkát nehéz kiszedni. A pisztráng irdalását, csakis a sütés végett, mindig úgy kell elvégezni, hogy csak a bőrt és a húst fél mélységbe vágja, de semmi esetre sem vágja el a szálkákat, vagyis a bordákkal - szálkákkal egy irányban (srégen hátra fele lefele 75°).


A pisztráng nem olyan szálkás hal, nincs benne sok. Így nem muszáj beirdalni.

2012. dec. 15. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 doboszoli ***** válasza:

Persze, hogy nem muszáj, csak praktikus. Sokan le sem pikkelyezik.

Túl vagyok néhány pisztrángon, (bár nem vagyok tőle elájulva, egy jó sült keszegért bármikor elcserélném), nekem irdalva ízlik. Ekkor ugyanis a szálkák (amik nem keverendők össze a borda csontokkal, azokat filézéssel távolítjuk el) megszűnnek létezni.

Ezenkívül szeretnék azzal a hallal találkozni amelyik 10-15 perc alatt nem sül át megfelelő sütési módszert alkalmazva.

Persze ez csak egy vélemény, a kérdező úgy süti ahogy jól esik neki.

2012. dec. 15. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!