Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az éttermi húsleves milyen...

Az éttermi húsleves milyen összetevőkből és hogyan készül? Marhahúsból, esetleg csirkéből? Arányokat is írnátok?

Figyelt kérdés
2009. aug. 22. 22:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
76%
Erre csak egy éttermi szakács tudna válaszolni.Egyébként pedig ahány étterem,annyiféle húslevesük van.
2009. aug. 22. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
72%
A marhahúsleves marhából, a csirke csirkéből, stb., stb.
2009. aug. 22. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 A kérdező kommentje:
Egyikőtök fogyatékosabb mint a másik. Azért köszi a semmit.
2009. aug. 23. 00:41
 4/16 anonim ***** válasza:
10%

Első vagyok.Ha kettőnk közül valaki fogyatékos,az te vagy.A kérdésed értelmetlen,erre nem lehet más választ adni,hacsak nem vagy éttermi szakács,

De háziasszonyként megmagyarázom,hogy miért:

Húslevest lehet főzni marhahúsból,csirkéből nem.csak tyúkból,másfajta baromfiból,pulykanyakból,sőt galambból is.disznóhúsból ( orja leves),sőt csontból is,ha elég hús van rajta.

Készítése mindegyiknek azonos:

Vízben felteszik főni a húst,félfővésben tesznek hozzá zöldséget,sárgarépát,vöröshagymát,fokhagymát,zellert,van aki kevés káposztát,vagy karfiolt is tesz bele,borsot,esetleg sáfrányt,vagy gyömbért,és addig főzik,míg minden puha lesz.A zöldségelés és a fűszerezés a szakács privilégiuma.Ha kész,leszűrik a levest,hogy ne legyen zavaros,és tésztát főznek bele.Ez lehet hosszúmetélt,csigatészta,grízgaluska- ahogy éppen tetszik.

Az éttermekben is valahogy így készül a húsleves.

2009. aug. 23. 06:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:

Az éttermi húslevesek azért finomak, mert a szakács nem

spórol a sűrítménnyel, vagy leveskockával. Gondolj csak

bele: Értékesítenek 100 adag marhahúslevest, meg 0 adag

főtt marhahúst. Kivétel biztosan akad.

2009. aug. 23. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 A kérdező kommentje:
Gyakorló háziasszony vagyok tehát tudom hogy milyen húsból és hogyan kell levest főzni. De az éttermi levesnek sokkal intenzívebb íze van. Ennek okára lettem volna kíváncsi. Persze lehet hogy csak a nagyobb adag miatt van más íze. És amúgy pedig gondoltam a sok fórumozó között akad itt egy éttermi szakács is, de látom tévedtem.
2009. aug. 23. 09:54
 7/16 anonim ***** válasza:
89%

Csináld vegyesen, csirkéből meg disznóból.


Szerintem úgy nagyon fini.

2009. aug. 23. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 A kérdező kommentje:
Köszi utólsó. Meg fogom próbálni.
2009. aug. 23. 15:05
 9/16 anonim ***** válasza:
90%
Abban igazad van, hogy az éttermi húsleves nagyon finom tud lenni, de fogalmam sincs mitől? Amit itthon főzök az is nagyon finom, mégis más a kettő, összehasonlíthatatlan.
2009. aug. 23. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 A kérdező kommentje:
Igen én is így gondolom utólsó válaszoló. Ezért is tettem fel a kérdést, de egyesek túlságosan primitív válaszokat írtak. Viszont örülök, hogy vannak még kedves emberek és hogy nem csak nekem tűnt fel a különbség. Üdv.
2009. aug. 23. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!