Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Villanysütőben elrontom a...

Villanysütőben elrontom a tésztákat, a sültek viszont mindig tökéletesek?

Figyelt kérdés
Bejgli, piskóta, kelttészták mind tökéletesek voltak eddig gázsütőben. Most villanysütőnk van, és egyik sem jön össze tökéletesre. Bármilyen sütit egyszerűen KÍNSZENVEDÉS összehozni, borzalmas lesz a végeredmény. nem tudom hogy a sütő miatt van ez vagy mert külföldön élek, és itt másmilyen a liszt mint otthon? Húsokkal, rakott ételekkel (lasagne, rakott kel, moussaka, csirkesült, lazac, grillek,stb) sosem volt semmiféle problémám csak a hülye tészták. Szerintetek a sütő a hibás vagy a másfajta liszt és élesztő???
2012. dec. 23. 00:26
 1/7 anonim ***** válasza:
90 %-ban a liszt, maradék 10 % a sütőt meg kellene tanuljad használni, teljesen más a hőeloszlás egy elektromos sütőben a gázhoz viszonyítva
2012. dec. 23. 01:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
ok megveszem a magyar lisztet ezentul, de hogy toljam villanysütőben? Minden úgy jön ki belőle mint az álom, kivéve a sütiket...Mit csináljak másképp?
2012. dec. 23. 01:24
 3/7 anonim ***** válasza:

Igen,a liszt fajtája,minősége sokat számít..nekem volt hogy a palacsinta nem jött össze a 120ft-os liszttel vagy,kelttészta esetében nem kelt meg rendesen...

Egyébként 1 régi villanysütöm van de,tökélesen sütök benne kelttésztákat...

2012. dec. 23. 01:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

nem kell megvenni a magyar lisztet és külföldre hurcolászni, csak ki kell tapasztalni, hogy az ottani liszt mennyire befolyásolja a tészta állagát


a villanyütőt ugyanúgy ki kell tapasztalni - általánosságban azt el lehet mondani, hogy figyelembe kell venni, hogy a gázzal ellentétben a villany nem csak alulról adja a nagyobb hőt, hanem felülről is és a légkeverés miatt 10-30 °C-szal alacsonyabb hőmérsékletre kell állítani, az én tapasztalatom szerint azt, amit középre tettem régen gázsütőbe, azt villanynál az alsó sínre/rácsra kell rakni

2012. dec. 23. 01:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Mi is kiköltöztünk 8 éve külföldre.Nekem is csk villanysütöm van.Itt szinte csak azt használnak.Nekem semmi gondom nincsen a sütéssel.

Arra figyelj,hogy a sütödet mindég elömelegítsd,és ha légkeverésre kapcsolod kevesebb höfokkal és kevesebb ideig kell sütni.

Lisztet nem kell otthon venni.Az butaság.Amit lehet az 2-3 csomag rétesliszt.Azt én is otthonról hozok a spätzlehez... :)

Itt a spätzle liszt 1,29€.

Vedd a legolcsóbb fehérlisztet.Legalábbis én azt hassználom,és minden jó. :D

2012. dec. 23. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

A villanysütők pedig sokkal jobbak, a hőelosztás miatt.

Általában 180 fokon sütöm a sütiket, 10 perc előmelegítés után teszem be, és 20 perc múlva nézem meg először.

Nem tudom, merre élsz, de nyugaton valószínűleg jó a liszt minősége, kár itthonról vinned. :-D

2012. dec. 23. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Londonban élek, és igen észrevettem hogy a lisztek sokkal jobbak pl rántáshoz habaráshoz, nem csomósodnak annyira. (Amúgy magyar lisztet könnyen szerzek itt, csak kicsit messzebb kell hozzá buszoznom ennyi :D ). A sütőt 180 fokon használtam, mindig előmelegítem. De kezdek én is arra gyanakodni, hogy nem sikerült kitapasztalnom ezt a fajta sütőt és ez a baj a sütikkel, tortákkal. Lehet hogy a sütési időt sem árt csökkenteni valamivel. Köszi az ötleteket, tovább próbálkozom!
2012. dec. 23. 11:04

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!