Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szoktal gyrost kesziteni...

Szoktal gyrost kesziteni otthon? Hogy keszited?

Figyelt kérdés
2013. jan. 10. 18:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Mi ilyen pitában szoktuk csinálni. A tésztát boltba vesszük. Ill. szokott lenni ilyen felkockázott hús. Azt szoktuk megpíritani.

A szósz: tejföl+foghagma krém /az ilyen tubusba is szokott lenni/

Illetve feltöltjk zöldséggel.

2013. jan. 10. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Szégyen nem szégyen én porral szoktam. Azt tuti és finom is. Bár gondolkoztam rajata h kipróbálom h megtom-e csinálni házilag is jóra, de mostanában nem nagyon volt rá lehetőségem.

Sertéshúsból szoktam és szoktam mellé párolt lilakáposztát is csinálni

2013. jan. 10. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Felcsíkozom a húst, aztán egy kis olajjal és fűszerrel összeforgatom, hagyom állni 1 éjszakát vagy időszűkében pár órát a hűtőben. Addig feldarabolom/felcsíkozom a zöldségeket uborka, paradicsom, hagyma, lilakáposzta, saláta, paprika, ki milyen zöldségeket szeret hozzá. Aztán fogok egy tejfölt vagy joghurtot és beízesítem, nyomok bele jó sok fokhagymát, sót, borsot szórok hozzá és lehet bele vágni snidlinget vagy valamilyen más zöldfűszert. A krumplit kisütöm. A húst is kisütöm. Tálra rakom a húst melléje teszem a krumplit és a zöldségeket majd meglocsolom a tejfölös szósszal. Voilá! :) :D
2013. jan. 10. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim válasza:
a tésztája a legegyszerűbb és nagyon finom, ha friss. csináltam már pitával és tortillaval is, sztem pitával jobb. viszont gíros fűszerkeveréket használok a húshoz.
2013. jan. 10. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem sűrűn készítek gíroszt (így kell írni), mert eléggé macerás a kard. Kisebb mennyiségű hússal nem is érdemes kezdeni. Néha, ha nagyobb társaság jön össze, akkor állok neki, s akkor több kiló húsból. A hús vagy bárány, vagy disznó. Eredetileg ez az étel a döner, s török.

A kész husihoz van, amikor törökösebb, van amikor görögös cuccot adok: hagyma, paradicsom, paprika, török joghurt, vagy dzadzíki, sült krumpli.

2013. jan. 11. 00:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Felcsíkozott csirkemellből kotányi görög sültek porral csináljuk hasábburgonyával, fokhagymás-tejfölös és csípös öntettel + eisberges saláta keverékkel.
2013. jan. 12. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!