Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell a rakott savanyúkápo...

Hogy kell a rakott savanyúkáposztát csinálni? Főként a menzás verzió érdekel, de más is jöhet.

Figyelt kérdés

2013. jan. 15. 10:29
 1/6 anonim ***** válasza:
2013. jan. 15. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
2013. jan. 15. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
51%

Darálthúst kevés zsíron sóval, borssal puhára párolom, majd belekavarom az előúre megfőzött rizst.

A hordós aprókáposztát megdinsztelem.


Zománcos tepsit vékonyan kikenek zsírral és vastagon tejföllel :)))

Ráterítek egy sor káposztát, arra a darálthúsos tölteléket és befedem a káposzta másik felével. Tetejére vastagon ismét a tejfölt, és be a sütőbe. Szép pirosra sütöm a tetejét.

Sokáig sütni nem kell, hiszen gyakorlatilag minden alkotórész már puhára párolt.


Azt nem tudom, hogy a menzán hogyan csinálják, az biztos, hogy üzemin is valahogy így csinálhatták, biztos, hogy nem volt benne kolbász, meg kolozsvári és egyebek.

2013. jan. 15. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Eddig a harmadik válaszoló receptje tetszik a legjobban.Én sem emlékszek kolbászra, se füstölt szalonnára, azért is így kérdeztem így, mert nem kedvelem benne a füstölt kolbászt. A káposztát hogy dinszteljem meg? Kell alá olaj vagy zsír, és mennyi, hogy ne tocsogjon benne?
2013. jan. 15. 11:17
 5/6 anonim ***** válasza:
Én csak zsírt használok, ne tocsogjon a zsírban, megcsömörlesz tőle.
2013. jan. 15. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is írok egyet, nagyon finom, csak egy kicsit munkaigényes. de megéri. 40-50 deka lapockából hagyományos finom pörköltet készítek. egy másik edényben megfőzök 10 deka rizst. lepirítva,másfélszeres vízzel felöntve, fedő alatt főzve míg a vizet felszívja, utána konyharuhával letakarva pihen . ezalatt 1 kiló jóféle-megbízható-savanyúkáposztát apróra vágok.egy kisfej finomra vágott hagymával nagyon kevés zsiron egy csipet pirospaprikával fedő alatt majdnem puhára párolom.

a kész pörköltet nem darálom, hanem deszkán felaprítom.

ha mind három összetevő kész, egy jó nagy tepsibe kezdem lerakni. zsir csak annyi, amennyi az ujjamra ragad kikenéshez.

egy sor párolt káposzta (egyharmad rész ) erre egy sor rizs( a fele kb ) erre a pörkölt fele szépen elterítve, megint káposzta, rizs, hús, és a káposzta harmadik része.

egy nagypohár felkevert tejfölt ellocsolgatunk rá, hogy hadd csurogjon közé.

a tejföl tetejére vékony szelet becakkozott szalonnacsíkokat helyezünk szépen elrendezve.

forró sütőbe toljuk, és addik sütjük, míg a szalonna szépen megsül.

Szó ami szó nem egy diétás menü, de ha csínján bánunk a zsírral nem fog megártani:)

ez erdélyi recept, amiben valójában a sorok közé füstöltkolbász és keménytojás karikákat is tesznek, de nekünk az már sok lenne. ezek nélkül is nagyon kiadós és finom.

1-2 hét és már a múlté lesz a kondér karácsonyi töltöttkáposzta, úgyhogy előbb utóbb sor kerül erre az erdélyi finomságra.

2013. jan. 15. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!