Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 1 kg krumpliból készült...

1 kg krumpliból készült nudlihoz mennyi rántás kell?

Figyelt kérdés

2013. jan. 22. 09:05
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Milyen nudlira gondolsz? mert nálunk pirított morzsába szoktuk forgatni a krumplisnudlit.a rántásról még nem hallottam, de attól még létezhet.
2013. jan. 22. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 A kérdező kommentje:
Paprikás nudlira gondolok, bocsi az lemaradt :)Olaj liszt pirospaprika, csak azt nem tudom ennyi mennyiséghez miből mennyi kéne.
2013. jan. 22. 09:16
 3/17 anonim ***** válasza:
Ilyet még nem láttam, nem hallottam, pedig nem vagyok fiatal. Paprikás nudlit és paprikás galuskát szoktunk csinálni, de nem rántással. Ahhoz szabályos pörkölt alapot készítünk: kevés olaj vagy zsír, rajta hagymást dinsztelni, piros paprikát, sürített paradicsomot vizet hozzáadni, felforralni, esetleg utána egy teáskanál liszttel besűríteni, még egyszer felforralni és mehet bele a núdli vagy galuska. De ez nem rántás, hanem pörkölt-alaplé.
2013. jan. 22. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 A kérdező kommentje:
Szüleim kedvence,őket akarom meglepni. Szóval tőlük nem kérdezhetem meg :)Azért köszönöm Neked a választ!
2013. jan. 22. 09:35
 5/17 anonim ***** válasza:
2013. jan. 22. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
77%

Nem ismerem ezt az étel, aki pedig belinkelt egyet az sajnos nem jön be.

de csak úgy gondolomra, egy kiló krumplibúl rengeteg nudli lesz, így szerintem elég sok rántás is kell hozzá.

én csinálnék kb 4-5 ek. olajjal és ugyanannyi liszttel egy világos rántást, amit egy kis pirospaprikával kevernék el, majd hidegvízzel (habverővel) símára keverném.

annyi vízzel önteném fel, hogy híg levesszerű legyen, majd ízesíteném babérral, borssal. mivel ez gyenge forralás mellet is sűrűsödik, meg kell várni a kellő állagot, és akkor tenném bele a kifőzött nudlit.

jelzem, fogalmam sincs milyen étel, az ízekre Te emlékszel, aszerint kellene ízesíteni.

de amit mások írtak, egy jó hagymás, dús pörköltszaftban is el tudom képzelni.

2013. jan. 22. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

[link]


Itt van még egyszer a link, ezen nincs rántás.

Nem lehet, hogy amikor készen van a szaft, akkor tejfölbe lisztet kavart anyud, azzal sűrített a szafton, és a núdlit utána forgatta bele?


Egyébként ilyet mér én sem hallottam, pedig már lassan én is visszafelé számolom az éveimet.

De én is ki fogom próbálni, nem lehet ez rossz!

2013. jan. 22. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
Bocsi, inkább úgy fogalmazok: én is kipróbálom, mert egész jónak tűnik! :)))
2013. jan. 22. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 A kérdező kommentje:
Már főzöm a nudlikat :) Nagyon köszönöm mindenkinek a választ. Amint készek a nudlik,visszajövök a folytatásért :)
2013. jan. 22. 10:18
 10/17 anonim ***** válasza:
Kíváncsian várom:) tényleg érdekel a recept, illetve a végkifejlet.
2013. jan. 22. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!