Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ebedre szeretnek sutni valamit...

Ebedre szeretnek sutni valamit a baratnomnek, mi legyen az?

Figyelt kérdés

,em tudom hogy mit es hogyan, orolt sertes husbol, hal ikrabol, sertes husbol, barmibol.


recepteket varok es koszonom szepen


2013. jan. 25. 09:22
 1/9 anonim ***** válasza:

ozzávalók 4 főre

2 kisebb fej karfiol

1 zacskó gyorsrizs

1/2 kg darált hús

tejföl

sajt

só, bors

vöröshagyma

elkészítés

Feltesszük a darált húst pörköltalapra. Amíg fő, addig kifőzzük a rizst is.

Megfőzzük enyhén sós vízben a karfiolt hozzá, de csak éppen addig, amíg a torzsája meg nem puhul. Leszűrjük.

Utána mire mindent készre főztünk, kezdődhet a tálba helyezés: először egy adag karfiol kerül bele, aztán a darált hús, tejföl, rizs, karfiol, tejföl, majd a tetejére reszelt sajt.

Kb 20 percig sütjük, 175°c-on.

A legvégére már csak a tálalás marad.

2013. jan. 25. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

hozzávalók 4 főre

1kg zöldbab

30 dkg darált sertéshús

1 pohár 20%-os tejföl

2 db tojás

1 db vöröshagyma (kicsi)

1 gerezd fokhagyma

10 dkg zsír

2 tk só

2 mk őrölt bors

zsemlemorzsa

elkészítés

A zöldbabnak levágjuk a végeit, feldaraboljuk. 1 teáskanál sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, leszűrjük.

A hagymát felaprózzuk, a zsír felén megdinszteljük, hozzáadjuk a darálthúst, ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, kb.10 percig tovább pirítjuk.

A zsemlemorzsát pici zsíron megpirítjuk.

Egy tűzálló tálat a maradék zsírral kikenünk, a zsemlemorzsából szórunk az aljára egy keveset.

A zöldbab felét belesimítjuk, ráterítjük a darálthúst, beborítjuk a zöldbab másik felével.

A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, ízesítjük pici sóval és ráöntjük a rakottasra.

Rászórjuk a maradék zsemlemorzsát.

200 C°-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.

2013. jan. 25. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Halikra fasirt

Hozzávalók:

20 dkg halikra

1 tojás

2 gerezd fokhagyma

só,bors,és annyi zsemlemorzsa amennyit felvesz

étolaj amibe sütjük


Elkészítés:

AZ IKRÁRÓL LEHÚZZUK A HÁRTYÁT,ÖSSZETÖRJÜK VILLÁVAL,HOZZÁADJUK A TOJÁST,A SÓT,A BORSOT,ÉS A FOKHAGYMA NYOMÓN ÁTTÖRT FOKHAGYMÁT,MAJD ANNYI ZSEMLEMORZSÁT SZÓRUNK BELE HOGY JÓL FORMÁZHATÓ LEGYEN.BŐ FORRÓ OLAJBA SÜTJÜK KIS RUDAKAT FORMÁLVA.

2013. jan. 25. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

koszonom a valaszokat, karfiollunk nincsen csak telire elrakva, nem nagyon szeretem maskeppen,de amugy koszi szepen megegyszer.


meg varok valaszokat

2013. jan. 25. 09:33
 5/9 anonim ***** válasza:
Anaászos csirkemell ,
2013. jan. 25. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

tejfolos tokany:

hozzávalók 4 főre

750 g sertéslapocka vagy sertéscomb

1 nagy fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

320 g tejföl

1 paradicsom

100 g füstölt szalonna (lehet többet is belerakni)

2 ek liszt

őrölt bors, só

elkészítés

A szalonnát felkockázzuk, 1 ek olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprózott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Mikor megdinsztelődött a hagyma, hozzáadjuk a felcsíkozott húst is, fehérre sütjük az olajon (pár perc).

Jól beborsozzuk, majd felöntjük vízzel, hogy ellepje. A paradicsomról lehúzzuk a héját, és felkockázva a húshoz adjuk. Puhára főzzük.

Mikor a hús megpuhult és elfőtte a vizet, hozzáöntjük a liszttel összekevert tejfölt, sózzuk (így a végén sózzuk, hogy a hús gyorsabban puhuljon), és pár percig összerotyogtatjuk.

Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

2013. jan. 25. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

husos rakott:

hozzávalók 4 főre

1 nagyobb fej vöröshagyma

1 kg darált hús

20 dkg réteslap

6 tojás

3 dl tejföl

1 dl tej

1 dl ásványvíz

3 ek olaj

bors

ételízesítő

hozzávalók 4 főre

1 nagyobb fej vöröshagyma

1 kg darált hús

20 dkg réteslap

6 tojás

3 dl tejföl

1 dl tej

1 dl ásványvíz

3 ek olaj

bors

ételízesítő

2013. jan. 25. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

hozzávalók 6 főre

1 kg sertés “vastag” karaj

8 nagy fej csiperkegomba

25 dkg füstölt szalonna

kömény, fűszerpaprika

majoranna, rozmaring, koriander

só, bors

1 dl víz

1 dl olaj

elkészítés

A karajt mossuk, hártyázzuk le, de az esetleges zsírosabb részeket hagyjuk rajta.

A szalonna felét fél centis szeletekre vágjuk, és hosszában csíkozzuk, a többit vékonyan szeljük.

Éles késsel egyenlő távolságokra készítsünk lyukakat a húsba, ide tűzdeljük be a szalonnacsíkokat. A szeleteket pedig fektessük egy jénai tál aljára.

A húst sózzuk, majd dörzsöljük be a fűszerekből készített keverékkel, és helyezzük a tálba.

A gombát tisztítsuk meg, de ne szeleteljük, csak válasszuk ketté a kalapját és a szárát. Rakjuk körbe vele a húst.

Öntsünk az egész alá egy deci vizet, locsoljuk meg olívaolajjal, és még egyszer sózzuk, borsozzuk.

Alufóliával letakarva 180 fokos előmelegített sütőben süssük 45 percig, közben minimum kétszer locsoljuk meg a levével.

Ha megsült, vegyük ki mellőle a gombákat, és takarás nélkül magasabb hőfokon pirítsuk meg a tetejét.

az olivat kihagyhatod

2013. jan. 25. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
koszonom szepen, az osszeset elmentettem majd elkeszitem oket, tovabbi szep napot
2013. jan. 25. 11:03

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!