Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet jó vajkrémet...

Hogyan lehet jó vajkrémet csinálni?

Figyelt kérdés

már ezer receptet próbáltam, de lehet, hogy én vagyok a béna:D


volt olyan, hogy cukorszirupot kellett csinálni aztán a felvert tojásfehérjét beleraktad és hozzáadtad a vajat és ezt összedolgoztad, de nekem a vaj olyan csúnya lett:/ nem lett szép krém állagú, hanem ilyen szemcsés, túl vizes lett:S meg kb az összes receptbe csomó cukor van, ebbe ilyen sok kell? muffin tetejére akarom, a felvert tejszín/hulala nem jó, mert nem olyan krém állagú felverve sem, túl folyékony



2013. jan. 26. 17:22
 1/9 anonim ***** válasza:
15%

Muffin tetejére nem szoktak vajkrémet tenni, mert az nem marad kemény.,

Arra cukormáz kell.

A síma vajkrémhez cukorral kell jól kikeverni a vajat ( a cukor mennyisége attól függ, hogy mennyire édesen szeretitek). Ebbe nem kell semmi más. Addig kell keverni, amíg a cukor elolvad és síma krémes lesz a vaj.

2013. jan. 26. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:

de én ilyet akarok:


[link]

2013. jan. 26. 17:41
 3/9 anonim ***** válasza:

Pedig csak vajat és porcukrot kell nagyon szép sima krémmé keverni (géppel egyszerűbb) a vaj puha legyen, amikor keverni kezded. tojásfehérjét a vajkrémbe nem szoktak, de lehet, hogy valaki tesz.színezed, a színezékkel is óvatosan elkevered, hogy egyenletes legyen a szín. nyomózsákba vele lehet díszíteni. utána hidegen legyen.

általában egyenlő mennyiségű vaj és porcukor szokott lenni az arány.

2013. jan. 26. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
27%

Figyelmesen megnéztem a képet, amit linkeltél. Az a véleményem, hogy nem vajkrém, hanem főzött krém, tippem szerint egy vajjal dúsított pudding krém.

Egy zacskó eper, vagy puncs ízű puddingból főzd, és lehet magán a zacskón is találsz olyan "ötlet"-et, hogy adj hozzá a tűzről levéve 5-7 dkg vajat és keverd el alaposan. (Esetleg már előre szólnak, hogy ha ilyet akarsz, akkor ne fél liter tejjel készítsd, csak pl. 4 deciliterrel. Szerintem ezt a masszát hűtötték ki, keverték krémesre és tették nyomózsákba.

A vajkrémet én is teavajjal és porcukorral készítem, 10 deka vajat 5-7 deka porcukorral keverek 10-15 percig. (De az nem lesz ilyen tömör állagú hidegen sem, mint a képen látható krém. Annak főzött krém kinézete van.)

2013. jan. 28. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Ne keseredj el, azért nem sikerül, mert nem a magyar hozzávalókhoz van a recept írva.Amerikai receptek és azt hiszem a Crisco nevű sütőmargarint szoktak használni.Nem tudom mi lehet a különbség, de tény hogy én is sokat próbálkoztam és akkor valahol olvastam ezt. A mi margarinunkból és vajunkból a legegyszerűbben úgy tudsz vajkrémet készíteni hogy 1:1 arányban porcukorral habosra kavarod, de ebből egy nagyon tömény nehéz vajas masszát kapsz legalábbis ahhoz tömény hogy ekkora mennyiségben egy muffinra tedd...ember nem lenne aki émelygés nélkül leküzdené. :)

Én is a főzött krémes megoldást javaslom.Az könnyű és nem csömör édes. 2 cs pudingport 20 dkg cukorral, 2 tojássárgával, csapott kanál liszttel, 7,5 dl tejjel felfőzöl.kavargatva teljesen kihűtöd és 20 dkg vajjal, vagy 1 cs rámával alaposan és jó habosra kavarod.kézi mixer szinte kötelező.

Aztán tudom ajánlani még az fél liter oké habmester és 20 dkg mascarpone habosra keverését.A mascarpone selymes simaságot és sűrűséget ad a krémnek.

A szín pedig szörp gyümölcs vagy ételfesték hozzáadásával érhető el.

2013. jan. 31. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

^köszi a részletes leírást, ma kipróbálom:) ezzel az a baj csak, hogy ugye a puding alapból megízesíti. vagy ha kihagyom akkor ugyanúgy sűrű lesz? pl görög joghurt ízesítésűt akarok? vagy akkor több lisztet tegyek hozzá?

(először pudinggal próbálom ki)

2013. febr. 2. 09:41
 7/9 A kérdező kommentje:
ja de van tejszínízű is, az annyira nem lehet "ízesített" mint a vanilíás/epres stb...nem?
2013. febr. 2. 09:50
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha bármilyen ízesítést szeretnél akkor én a vaníliásat javaslom.Azt viszont nem tudom görög joghurt ízű ebből hogy lesz?Talán egy kis tejjel kevesebb és hűlés közben keverd bele a joghurtot, mármint a főzött krémbe.Semmiképp ne főzd bele mert a joghurt hő hatására kicsapódik, és túró és savó lesz belőle.
2013. febr. 2. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Gondolom a kérdező erre gondolt: [link] Igy 6 év után már sok jelentősége nem hiszem, hogy van. :-)
2019. ápr. 4. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!